Drugi športi

Skube 'pozabljen' na klopi v drugem polčasu tekme proti Katarju: Odločitev selektorja spoštujem ...

Doha, 20. 01. 2015 07.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvo v Katarju doživela prvi poraz. Premagali so jih gostitelji tekmovanja, ki so s tem dosegli največjo zmago v zgodovini katarskega rokometa.

Izbranci selektorja Borisa Denića bodo morali, če želijo še naprej slediti zastavljenim (visokim) ciljem, pred nadaljevanjem 24. svetovnega prvenstva v Katarju popraviti številne segmente v igri. "Tekmo moramo pozabiti, mislim, da je bilo veliko stvari, ki bi jih morali naredili bolje, ki jih znamo znamo bolje. Predvsem tek, moramo biti hitrejši v prenosu žoge, oni so menjali 2 igralca celo tekmo in tega nismo izkoristili,“ razmišlja Sebastian Skube, ki je dvoboj izvrstno začel, paral mrežo najprej Danijela Šarića, nato tudi Gorana Stojanovića, a to ni zadostovalo za slovensko zmago.

Sebastian Skube je gostiteljem SP v prvem polčasu zabil pet golov, v nadaljevanju pa je bil 'pozabljen' na klopi ...
Sebastian Skube je gostiteljem SP v prvem polčasu zabil pet golov, v nadaljevanju pa je bil 'pozabljen' na klopi ... FOTO: SPS

Tudi dejstvo, da so uspeli v prvem polčasu zaustaviti njihovega najboljšega strelca s prvih dveh obračunov Žarka Markovića. Dovolili so namreč Rafaelu Capotu, Kubancu s katarskim potnim listom, da jim zabije 12 golov. "Druga stvar pa je obramba na njihovih strelcih. Ne smemo dovoliti, da se tako razigra, kot se je. Iz 15 poizkusov nam je zabil 12 golov,“ dodaja razočarani Trebanjec, ki mu je povsem jasno, da mora skupaj s fanto pozabiti dogodke iz Lusaila in se osredotočiti na najpomembnejši tekmi prvega dela prvenstva. Z dvema zmagama namreč Denićeva četa ostaja v igri za prvo mesto v skupini.

Poškodba?
Skube je dvoboj silovito začel, v prvem polčasu zabil 5 golov, v nadaljevanju pa ni več stopil na igrišče. Je šlo za poškodbo. "Jaz sem čisto v redu, malo sem klecnil z gležnjem. To je pač trenerjeva odločitev in jaz jo spoštujem,“ je zaključil Skube, eden redkih zunanjih igralcev, ki je sinoči v Lusailu našel pot mimo obrambe Katarcev, za nameček pa nekajkrat s pravimi 'bombami' luknjal mrežo nasprotnika.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veselinko123
21. 01. 2015 18.51
+5
jo ko pravte da je bla tekma prodana an" nasleden dan so se orank mučel z raperzantanco ki j bol švoh od qatarja in so jo kumi premagal....važn da bo forma v osmini
šmajser1
20. 01. 2015 17.27
+4
NAVIJAM ZA NASE Z VSEM SRCEM IN V VSEH SPORTIH!!!CE PA LAHKO MALO POKOMENTIRAM NASO ROKOMETNO REPREZENTANCO S SELEKTORJEM NA CELU;SLOVENIJA IMA ZELO DOBRE IGRALCE,MORDA BOLJ KOT SI MISLIMO.NA TRENUTKE IGRAJO DOBRO,NA TRENUTKE ZELO SLABO.MORAM RECT,DA SO NEKATERI IGRALCI PREMALO ZAVZETI OZ SKONCENTRIRANI NA SAMO IGRO!TO JE ZA OPAZIT IN TO JIM ZAMERIM KOT SPORTNIKOM,KI ZASTOPAJO SLOVENIJO!GLEDE TAKTICNIH ZAMISLI KOGA V IGRO V DANEM TRENUTKU,KAKO SE IGRALCI NAJ POSTAVIJO IN IGRAJO OBRAMBO,PA JE SELEKTORJEVA ODLOCITEV.ZE OD NEVPOKLICA NEKATERIH IGRALCEV V REPREZ. JE PO MOJE DENIC NAREDIL NAPAKO( MORDA SE MOTIM IN NE POZNAM VSEH RAZLOGOV) ,KASNEJE SO SE TUD NA PRVIH DVEH TEKMAH(KLJUB ZMAGI) VIDELE NA TRENUTKE VELIKE POMANJKLJIVOSTI,KI SE STOPNJUJEJO.ZA TO KRIVIM IZKLJUCNO DENICA!RES JE,DA TAKO SLABI PA SPET NISMO,PRAV NASPROTNO IN NOBENA REPREZ. NE IGRA BREZ NAPAK IN KDAJ IZGUBI,A TREBA JE ODPRAVLJAT NAPAKE.MENI SE PA ZDI,DA SMO OBSTALI IN DA DLJE KOT SMO V NASI IGRI,NE ZMOREMO!POTREBNO BI BILO POMLADIT IN DAT SE KOMU DRUGEMU PRILOZNOST S SELEKTORJEM NA CELU!PA SRECNO SLOVENIJA!JUTRI VERJAMEM,DA ZMAGAMO BRAZILCE.
Hachi
20. 01. 2015 15.09
+16
ta poraz je SRAMOTEN! pa ne zaradi samega poraza, ampak zaradi same igre. Kot je vcasih Zmago Sagadin govoril, ni vsak rojen suter in da nekdo ne zadane na vsaki tekmi 5 trojk, ne morem nikomu zameriti, da pa ne igra obrambe, pa se lahko vsakemu ocita. To, da dobis 31 golov od Katarja, je sramota, ki si je nasi ne bi smeli privosciti, pa ni vazno kdo je na parketu. Ja, za katar igrajo Srbi, Bosanci,... ba bla, ocitno niso tolk dobri, da jih njihove maticne reprezentance ne vpoklicejo. Tu pa nase tolcejo po dolgem in po cez. Kubac je resetal mrezo nasih, ki sploh nista branila tako slabo, iz vseh pozicij. po 4-5 golih bi mu morali dati flaster in ga izlociti iz igre in ga preganjati non stop, dabi ga utrudili. Flaster na njem pa menjati, saj imamo dovolj igralcev. Ocitno Denicu ni jasno kaj poceti z igralci. Moti pme pa tudi neodgovorna igra v napadu dolocenih igralcev. Na koncu so nam sodniki od zaostanku za en gol podarili lepo moznost, ko so Katarca izkljucili v napadu od "prekrsku" mislim da nad Dolencem, ki ga ni bilo. Namesto da bi prisli do preobrata, so nasi kot otroci zapravljali priloznosti za uspeh. Kaj je temu bilo krivo, se clovek resno vprasa, vsaj tisti, ki se malo spozna na sport oz. rokomet.
User1035319
21. 01. 2015 23.18
in 32 golov od Brazilje, in par zog nemogoce izgubljenih
User1035319
21. 01. 2015 23.19
User1035319
21. 01. 2015 23.19
klokcar
20. 01. 2015 14.58
+22
Odkar je Denič selektor mi Slovenija v rokometu enostavno ni več všeč... Moti me predvsem njegov stavek: V REPREZENTANCO JE TEŽKO PRITI IN ŠE TEŽJE IZ NJE IZPASTI (zame pomeni reprezentanca najboljši igralci trenutno v državi).. Uspelo mu je tisto svetovno v Španiji in še kar živi na tej lovoriki oz. uspehu, drugače bi že šel v pozabo.. Ta človek ni trener ampak navadn filozof ki nima pojma o rokometu.. Nevem zakaj Žvižeja potegne ven, ko mu gre (1 tekma na 10), potem vsi vidimo da Gajo ni pravi un ga drži do 45minute... Natek popolnoma odpovedal, tudi Dolenec ni igral kaj perfektno, razen par akcij v 2 polčasu.. Koker se spoznam na rokomet, in verjemite da se zelo dobro, vem da Kavtičnik v Montpeljeju igra na zunanjem položaju, in dokaj uspešno, nevem zakaj ga ne da na beka, če drugim negre... In pa seveda Skube, nevem zakaj je na klopi ko pa je edini ki je zabijal... Potem Zorman, zame zgolj povprečen igralec, ne rečem ima še nekatere vrhunske odlike ampak mislim da ga bo počasi čas povozil, če ga že ni... Vsi vemo, da je naša največja odlika hitra igra in Zorman v veliki večini štopa to igro (žoga ob tla in v favl).. Nevem zakaj Bezjak ne igra več, zame perfektn igralec, v Bundesligi igra ves čas in to zelo dobro... Potem pa pridemo na Bombača, res nevem zakaj je ta v reprezentanci, ko pa imamo doma vsaj dva boljša igralca (Staš Skube in Miha Zarabec-najbloljši slovenski rokometaš leta 2014.. po izboru gledavcev in strokovnjakov).. Moram pa še dodat, da mi ni jasno zakaj Marguča ni v reprezentanci (ni poškodovan), ko pa igra v enem izmed najboljših klub na svetu, in to uspešno.. To je moje subjektivno mnenje, če komu ni všeč mu ni treba brati. Lp se oglasim po tekmi z Brazilijo.
MM?
20. 01. 2015 15.52
+0
Kavtičnik se razen na EP v Sloveniji, v reprezentanci ni nikoli izkazal. Gajić je na krilu, v kakršnikoli formi, boljši. Na beku je znal pa iz njega le Noka iztisniti kaj, ob pomoči takšnega srednjega kot je Karabatić. Zorman je eden redkih igralcev, ki lahko tekmo odloča, a kaj ko jo hitro lahko tudi zafrkne. Ostalo se pa kar strinjam.
klokcar
20. 01. 2015 16.10
+3
Očitno slabo spremljaš rokomet.. Kavtičnik v Kielu, ko sta skupaj igrala s Karabatičem ni igral na beku ampak le na krilu.. V MAHB pa je tudi bil krilo tista pol leta k je bil Karabatič soigralec..
MM?
20. 01. 2015 16.18
Ne drži, Noka ga je za beka naredil, ko so bili ključni beki poškodovani. Seveda je pa po osnovni izobrazbi krilo in seveda je večinoma igral na krilu. Če pozorno prebereš kaj sem napisal, boš ugotovil, da nisem napisal, da ni krilo.
User792410
20. 01. 2015 13.54
+8
Eni so ostali pozabljeni na klopi,ta drugi pa na igrišču !
schrud
20. 01. 2015 13.25
+3
Ne verjamem da je bila tekma prodana kot nekateri mislite, to je pač realnost, s takšnim pristopom se tekma ne da dobiti pa čeprav gre za na papirju lažjega nasprotnika. Ta internacional postava Katarja sploh ni slaba še posebej če jo vodi Rivera. Mi imamo prepoznavno igro s hitrim pretokom žoge in prebijanji v sredino ali podajami na krilo če je Gajič v formi, nimamo izrazitega strelca iz zunanje linije, če nasprotnik uspe uspavat igro imamo težave ker na žalost ni neke alternative v igri. Kar se obrambe tiče smo včeraj prejeli 25 golov iz 10 metrov, to je možno preprečiti z obrambo 3-2-1, ki pa jo igrajo samo najboljše reprezentance (npr. Francija) ali pa predvsem z čvrsto in borbeno igro kar prinese tudi kakšno kontro, ampak če je nasprotnik na papirju slabši potem je že običaj, da nismo pravi. Kot mnogi drugi se tudi jaz sprašujem zakaj ni Zarabec v reprezentanci, Zorman dela vse preveč napak, zabija se v sredino, ni improvizator, Bombač je popolnoma nenevaren. To je to, vrhunec te repke se je že zgodil pred dvema letoma, letos je ralnost četrtfinale le ob maksimalnem zalaganju in s kančkom sreče.
veliki svizec
20. 01. 2015 12.31
+14
Mislm da je pri naših tud negdo dobil stotisoč,pa to.
RedDevil20
20. 01. 2015 12.13
+12
Nobena kunšt ni to, da smo vsi videli, opazili, da je bila tekma naštimana....Skube pač ni vedel, in je igral na polno, zato ga je najboljši trener na svetu tudi dal iz igre. Npr, če bi jaz, če bi moral prodati tekmo, bi to storil na boljši način. Škof bi en dan pred tekmo zbolel, Prošt bi za neigranje okrivil MCDonalds, ker Bacon Rosty ni bil pripravljen na tapravi temperaturi, nato bi v gol stopil Skube ( ker je dal že preveč golov ) in se celo tekmo menjal z Miho Žvižejem. Na koncu pa, ko bi bilo najbolj napeto, bi v igro poslal pomočnika trenerja..
catman
20. 01. 2015 12.01
+1
SSKJ: "POZABITI - ne imeti aktivno v zavesti, pozabil je, kako se to dela; ne znati, vedeti več česa; izraža, da osebek dejanja ne uresniči, ker mu potrebnost uresničitve ne pride v zavest;...."
Mungos2
20. 01. 2015 11.42
+2
Mislim, da se bo to Slovencem krepko maščevalo !!!
tomjaz
20. 01. 2015 10.52
+6
jaz bi tega selektorja poslal nekam, igra v drugem polčasu brez razpoloženega Skubeta, Bezjak zakaj že ni igral v drugem polčasu. Od tega ima sam enega šuterja, še ta je poškodovan. Ta tekma je bila prodana, ampak to se ne jezim bolj se jezim kako bomo igrali v drugem delu, ko bodo malo prostora pustili na krilih in gostili prostor za prodore, le kdo bo šutiral iz razdalje, poškodovani Cehte, no Natek je tudi dober razdalje.
Lisec6
20. 01. 2015 10.50
+13
zakaj pa je bilo toliko gospodartvenikov ravno sedaj v Katarju???? To je/ni korupcija. Treba živet naprej.
SISTEMA
20. 01. 2015 10.24
+18
prodana! ¬¬¬¬¬¬
KOKERŠPANJEL
20. 01. 2015 10.17
+25
To da Denič potegne igralca iz igre, ko igralcu gre, je Deničeva specialnost. Zakaj, ve samo on. Glavni krivec za poraz nosi selektor, seveda pa tudi zraven celotna ekipa, ki na igrišču zopet ni pokazala kaj zna in zmore. Vsi se zanašajo na zmago nad Brazilijo, če bodo tako igrali, jih bodo Brazilci razbili, pol pride pa Španija. Raje ne razmišljam. Ko gremo naprej, dobimo pa Hrvate in nato gremo domov. Upam, da se moja črna napoved ne uresniči.
Real10
20. 01. 2015 10.23
+12
Mitutoyo
20. 01. 2015 11.54
+10
sej ni treba bit genij, da ti ni jasno zakaj je potegnu Skubeta iz igre........ce bi igral še naprej bi zmagal....
Real10
20. 01. 2015 09.54
+18
Mene nekaj zanima....in sicer kako je mozno da je Gajić imel tako slab strelski ucinek....a je zgolj nakljucje da proti "srbom" vratarjem ne zadeva ali kaj....ker se to ni zgodilo prvic...in pa se kritika za deniča-zakaj ni marguča??a kdo ve a je poskodovan ali kaj??in še vidi se odsotnost Mačkovška-bombarder....in ja tut Kozlina bi lohka mal v napadu igrau da kako zunanjo udar...ah jaa...s tako igro si nimamo kej prevec za obetat... :(
Real10
20. 01. 2015 09.56
+3
pa da nebo kaksne pomote nisem nastrojen proti nobenmu sam to sem opazil pri gajicu...sem južnjak tudi sam :D
Lisec6
20. 01. 2015 10.48
+8
Gajić bo dobil nekaj nul (?00000000000) in to zato ker je falil nekaj kar ne bi sredi belega dne nek mali rokometaš (dogovorjeno)
265004
20. 01. 2015 11.37
+0
ma o kakšnem Marguču ti sanjaš?a naj gre gajič domov da bo on igral?a sploh vidiš kje je problem?Preoblem je v obrambi ne v napadu.Kaj bo pa Marguč s 50 kilami v obrambi naredil?Pa daj mal začnite mislit.Problem je obramba in centralni blok kjer vseskozi pokamo in nas prebijajo.
slayer2
20. 01. 2015 09.37
+4
Izbranci Borisa Denića so na najzahtevnejšem dvoboju na 24. rokomentnem mundialu brez točk, saj so se zmage po 60 minutah igre veselili Katarci. A mi lahko kdo tale stavek definira??
bakiras
20. 01. 2015 09.41
-3
Oprosti, ampak mislim da bi ti iz 3. raz.OŠ že znali pojasniti za kaj gre.
slayer2
20. 01. 2015 09.42
+4
Jest že vem zakaj gre,ampak takole pišejo v 2.razredu OŠ,pa to!!!
bakiras
20. 01. 2015 09.34
+20
Zakaj se mi zdi, da naši niso hoteli/smeli zmagati? Toliko nerazumljivih potez, da je že kar bolelo med gledanjem tekme.
bakiras
20. 01. 2015 09.36
+2
Pa dobro, šli bodo naprej in tam pokazali kako se igra.
janezpodre
20. 01. 2015 09.34
+4
Vse je jasn, kolk in kdo, so pa nijanse.
Hary6
20. 01. 2015 09.32
-14
rokomet ne spada met šport ga je treba ukinit
giovanni2
20. 01. 2015 09.38
+21
ti kar glej smučanje in uživaj, ko Slovenski predstavnik zasede 79 mesto
enakostzavse
20. 01. 2015 09.30
+7
Če je klub pokasiral "nagrado" za izgubljeno igro, potem je v redu. Če pa je pokasiral kak funkcionar v lasten žep, pa je pokvarjeno. Po 28 minuti tekme mi je bilo vse jasno, zato sem preklopil na drug program.