Drugi športi

Skok zavrnil Vardar, pivovarjem 'znižali' pogodbe ...

Celje, 20. 08. 2013 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je bilo zaradi težke finančne situacije primorano "znižati" trenutne pogodbe članskemu moštvu. Vratar Matevž Skok, ki je imel na mizi mamljivo ponudbo, se vendarle ni odločil za slovo.

Celjski rokometaši so odpotovali na naslednji pripravljalni turnir v Doboj, v četi Vladana Matića pa je tudi slovenski reprezentančni vratar Matevž Skok, ki je bil praktično dogovorjen za sodelovanje z bogatim skopskim Vardarjem. Na mizi je imel enoletno pogodbo, v odhod bi bil po neuradnih podatkih prisiljen predvsem zato, ker mu podobno kot soigralcem zamujajo plače, a po sestanku z direktorjem Romanom Pungartnikom si je premislil. Ostaja v dresu pivovarjev, bržkone tudi zato ker so mu v Makedoniji ponujali le enoletno pogodbo.

Tudi Lekai naj bi razmišljal o slovesu iz Celja.
Tudi Lekai naj bi razmišljal o slovesu iz Celja. FOTO: Aljoša Kravanja

Kakor koli že, pivovarje je pred dnevi, ko so pričakovali poplačilo starih dolgov – neuradno jim klub dolguje 3 plače za minulo sezono – čakal nov šok – nižanje aktualnih pogodb. Ravno zato so posamezniki z najboljšimi pogodbami že začeli razmišljati o slovesu. A očitno so v dogovor z upravo privolili, 30-odstotno znižanje pogodb naj ne bi bilo tako boleče, saj je teh 30 odstotkov variabilni del pogodbe. V primeru preboja v drugi del Lige prvakov bi namreč denar razdelili med igralce, prejeli bi tudi del denarja od prodaje vstopnic, tu pa so še premije.

To pomeni, da bi bil lahko odstotek tudi nižji, čeprav je šok, potem ko čakajo na denar iz preteklosti, toliko večji, ko ti nekdo predstavi dodatno nižanje aktualnih dohodkov, saj je to edini način, da rumeno-modri obstanejo takšen klub, kot so. Glede na sestavo letošnje zasedbe bo drugi del Lige prvakov težko dosegljiv, kljub vsemu pa nič ni nemogoče, sploh v polnem Zlatorogu. Nemogoče ni niti z dobro prodajo vstopnic močno znižati odstotek "odvzetega" dela plače ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blackappleslo
20. 08. 2013 19.17
+19
Hildi pa podobrin barabam vzet, prevzet vodstvo kluba pa je to to. Aja to se ne bo zgodilo. Pokrala je milione in milione. Kolko vrnila? DROBIŽ. Kolko zapora? Simbolični čas. V kakšem zaporu? Prej hotelu z 4 zvezdicami. POBERITE DENAR, DAJTE V DRŽAVO, ZNIŽAJTE PLAČE GLAVNIM, BARABE PA DAJTE V NEKE VRSTE ZAPORE KJER BOJO DELALI DO SMRTI