Drugi športi

Skjern nadigral velenjske rokometaše, Ademar Leon pokopal sanje Velenjčanov

Herning, 03. 12. 2017 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjem, desetem krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti Skjernu z 20:35 (9:18). Slovenci so se po porazu in zmagi Ademar Leona uvrstili na tretje mesto, Danci pa so tako še enkrat potrdili prvo mesto v skupini C.

Rokometaši Skjerna so z zanesljivo zmago proti Gorenju Velenju potrdili prvo mesto v skupini C in si priigrali dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop v osmini finala lige prvakov proti ukrajinskemu Motorju Zaporožju. 

RK Gorenje Velenje - 4
RK Gorenje Velenje - 4 FOTO: SEHA
Rokometaši Ademar Leona so v zadnji tekmi skupine C lige prvakov s 30:25 (13:13) premagali norveški Elverum in osvojili drugo mesto, s tem pa dodatni kvalifikacijski tekmi za osmino finala lige prvakov proti Montpellierju.

Danski rokometaši so si pot do nove zmage odprli z odličnim prvim polčasom. Velenjčani so stik s tekmeci držali le uvodnih deset minut, v 7. minuti so po golu Matica Verdineka še vodili s 3:2, zadnjič bili s Skjernom izenačeni na 3:3, nato pa so danski podprvaki stopili na plin, izkoristili svoje priložnosti in stopnjevali težave slovenskih podprvakov.

Črne minute - izbranci Željka Babića več kot osem minut niso zadeli domačega gola - so omogočile Skjernu, da je sredi polčasa vodili s 7:3, po gostujoči minuti odmora so sicer ose nekajkrat zadele gol, a v zadnji tretjini drugega polčasa spet prejemale gole kot po tekočem traku. V 28. minuti so domačini vodili že za deset golov (17:7), nič kaj manjše prednosti pa niso imeli bo polčasu (18:9).

RK Gorenje Velenje - 1
RK Gorenje Velenje - 1 FOTO: SEHA

Velenjčanom se ni nič kaj bolje godilo v drugem polčasu. Skjern je držal varno razliko desetih golov, imel priložnost tudi za kakšnega več, a iz protinapadov grešil. Gorenju je vmes uspelo z dvema zaporednima goloma priti na -8, Danci pa so vrnili z enako mero in v 46. minuti spet povedli s +10. V nekaj naslednjih napadih so dokončno razblinili še zadnje dvome o zmagovalcu, saj so prednosti brez težav držali in celo celo povečali. V 53. minuti so povedli s 30:17 in jasno je bilo, da se bo Gorenje z Danske vrnilo z visokim in bolečim porazom.

Skjern - Gorenje Velenje 35:20 (18:9)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.