Drugi športi

VIDEO: Skakalce v Planici pričakalo šest steklenic penine

Planica, 29. 09. 2015 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Smučarski skakalci so v torek v Planici predstavili poletno delo in cilje za zimski del. V skakalnem taboru so zadovoljni z razpletom letošnje poletne sezone na plastičnih skakalnicah za veliko nagrado v smučarskih skokih.

Več videovsebin
  • Izjava Gorana Janusa
    00:56
    Izjava Gorana Janusa
  • Izjava Petra Prevca
    01:01
    Izjava Petra Prevca
Peter Prevc je zadovoljen z letošnjim poletjem.
Peter Prevc je zadovoljen z letošnjim poletjem. FOTO: Tina Torelli

Kar trije člani reprezentance so v skupnem seštevku poletne velike nagrade sezono končali v prvi deseterici, Robert Kranjec je bil tretji, Peter Prevc šesti in Anže Semenič osmi. Brez stopničk so ostale članice ženske skakalne ekipe, najbližje stopničkam je bila Špela Rogelj s četrtim mestom v Almatyju. Sezono je kot najboljša Slovenka sklenila na sedmem mestu. Razlogov za proslavljanje uspeha je bilo kar nekaj, Kranjec, ki je finale v Hinzenbachu izpustil, je navdušil s tremi drugimi mesti, Prevc, izpustil je šest tekem, je bil prav tako trikrat na stopničkah, dvakrat drugi in enkrat tretji. Slovenija je v pokalu narodov poletno veliko nagrado sklenila na četrtem mestu.

Člane reprezentance je zato na mizi ob druženju z novinarji v ogrevalni sobi na vrhu letalnice bratov Gorišek pričakalo šest steklenic penine za šest stopničk v poletni sezoni. Zmage sicer ni bilo nobene, a ne glede na to, skakalci in člani strokovnega štaba z veliko mero optimizma zrejo v novo tekmovalno sezono, v kateri pričakujejo, da bodo znova krojili razmere povsem na vrhu ter bodo primanjkljaj poletnih zmag nadoknadili pozimi.

Goran Janus si želi odlične zime.
Goran Janus si želi odlične zime. FOTO: Damjan Žibert

Glavni trener moške skakalne ekipe Goran Janus je povedal: "Do zdaj se še ni zgodilo, da bi bili na koncu v poletni veliki nagradi trije v deseterici, je pa tudi res, da je bilo v zadnjih dveh sezonah več fantov v točkah. Slaba dva meseca imamo do prvih tekem, več se bomo morali posvetiti tehniki, fini-motoriki in intenzivnosti. Vsekakor vsi delamo za to, da bo zima odlična, ne le dobra." Navdušil je Kranjec, ki se je vrnil po težavah in je po mnenju glavnega trenerja veliko naredil pri dvigu samozavesti: "Na začetku nisem imel takšnega zaupanja in so se mi tekme podirale, ko pa sem dal določeno količino tekem skozi in ni bilo več navzoče toliko tekmovalne vznemirjenosti, je bilo kar v redu."

Prevc, ki je minulo sezono zimskega svetovnega pokala končal na skupno drugem mestu, je na tistih tekmah, ki se jih je udeležil, dokazal, da je lahko zelo konkurenčen tudi na plastičnih skakalnicah: "Letos se mi je poletje veliko lepše izšlo, na začetnih tekmah v Wisli in Hinterzartnu mi ni šlo najbolje, zato pa je s Courchevelom bolje steklo, najboljše pa sem prihranil za finale, tako da grem lahko umirjeno na priprave za zimo." Jurij Tepeš, ki je lani v Planici navdušil z zmagovalnimi lepimi dolgimi skoki, nad poletjem ni bil pretirano navdušen: "Treba se je pripraviti na vse zimske tekme, Planica je povsem na koncu, daleč od tega, da bi že zdaj razmišljal o Planici. Pripravljenost gre na boljše, poleti je bila na zelo nizki ravni, skakal sem zelo slabo, se počasi dvigam in upam, da bom pozimi lahko stopil v korak s svetovnim pokalom."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šalabajsi
30. 09. 2015 12.38
+2
Pozimi jim bo Pero dal vetra....