Drugi športi

Simonu peta etapa, Albasini ohranil vodstvo

Ljubljana, 23. 03. 2012 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoz Julien Simon je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Kataloniji, ki je del svetovne serije. V ciljnem sprintu 207 kilometrov dolge preizkušnje med Ascom in Manreso je član ekipe Saur-Sojasun prehitel Kolumbijca Rigoberta Urana in Poljaka Siylvestra Szmyda.

Michael Albasini
Michael Albasini FOTO: Reuters

Edinega Slovenca na dirki Janija Brajkoviča (Astana) ni bilo v ospredju.

V tej etapi je glavnina dolgo držala skupaj, šele po 90 kilometrih je skupini šestih kolesarjev uspelo pobegniti in si prikolesariti tudi sedem minut in pol prednosti. Različna moštva na čelu glavnine so poskušala zmanjšati zaostanek in pred zadnjim vzponom prve kategorije na Alt de Monserrat so imeli ubežniki le še dobri dve minuti naskoka.

Na vzponu se je prednost bežeče skupinice zmanjšala na vsega 23 sekund, nakar se je zvrstilo nekaj napadov, med drugim Levija Leipheimerja in Damiana Cunega. Slednji je skupaj z Danom Martinom tudi ujel ubežnike, a za njimi se je ustvarila skupina favoritov, ki so na spustu začeli napad na majico vodilnega. Njen nosilec Švicar Michael Albasini (GreenEdge) je vse te napade tekmecev zdržal in skupaj z glavnino prečkal ciljno črto na sedmem mestu, kar mu je ohranilo zanesljivo prednost v skupni razvrstitvi.

V njej ima dve etapi pred koncem dirke dobro minuto in pol prednosti pred Belgijcem Jurgenom Van Den Broeckom in še 13 zasledovalci. Brajkovič je današnjo etapo končal na 71. mestu s skoraj osmimi minutami in pol zamude, skupno pa je 49. in zaostaja 12:47 minute.

V soboto bodo kolesarji vozili šesto, 169,4 kilometra dolgo etapo, trasa med Sant Fruitos de Bagesom in Badalono pa bo dokaj razgibana.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.