Drugi športi

Sezona formule 1 brez dirke za VN Nizozemske

Amsterdam, 28. 05. 2020 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
2

Prenovljeno dirkališče v nizozemskem Zandvoortu letos ne bo gostilo dirke za veliko nagrado formule 1, je potrdilo vodstvo tekmovanja. Razlog je pandemija koronavirusne bolezni, a tudi odločitev organizatorjev, da prvo dirko na nizozemskih tleh po letu 1985 gostijo pred polnimi tribunami.

Nizozemski zvezdnik Max Verstappen (na fotografiji spredaj) bo moral počakati na nastop pred domačimi gledalci.
Nizozemski zvezdnik Max Verstappen (na fotografiji spredaj) bo moral počakati na nastop pred domačimi gledalci. FOTO: AP

Vodstvo tekmovanja formule 1 je v izjavi za javnost zapisalo, da so se organizatorji dirke za VN Nizozemske v Zandvoortu odločili preložiti svojo vrnitev v karavano F1. To bi se letos moralo zgoditi prvič po letu 1985, a dirke za veliko nagrado ne bo, saj v mestu zahodno od Amsterdama ne želijo organizirati dirke brez navijačev.

"Povsem smo bili pripravljeni na to prvo dirko in še vedno smo," je v izjavi dejal športni direktor VN Nizozemske in nekdanji dirkač Jan Lammers. "Skupaj z vodstvom tekmovanja smo pregledovali potencialne možnosti, da bi dirko brez gledalcev preložili na letošnji datum, a radi bi proslavili ta trenutek, vrnitev formule 1 v Zandvoort, skupaj s privrženci dirkanja na Nizozemskem. Vse pozivamo k potrpljenju. Tega sem se veselil 35 let, zato lahko še eno leto počakam."

Večinoma zelo ozko stezo v Zandvoortu so povsem predelali in prilagodili novodobnim dirkalnikom, a bo morala na ognjeni krst torej počakati najmanj do leta 2021. Organizatorji še sporočajo, da bodo že kupljene vstopnice navijači lahko uporabili za preloženo dirko, mogoče pa je tudi vračilo kupnine.

Avstrijska vlada odločitev o F1 obljubila prihodnji teden
Končna odločitev glede julijske dirke v avstrijskem Spielbergu (na sporedu bi bila 5. julija) bo "padla" v začetku prihodnjega tedna, obljublja avstrijska vlada. Minister za zdravje Rudolf Anschober je obljubil, da bo dirka dobila ali zeleno ali rdečo luč 1. junija na novinarski konferenci. Vodstvo F1 je zaradi koronavirusne pandemije odpovedalo ali preložilo prvih deset dirk sezone, a si ob strogih zdravstvenih ukrepih želi začeti SP 5. julija v Spielbergu za zaprtimi vrati. Tam bi nato 12. junija organizirali še eno dirko.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Davidoff297
28. 05. 2020 11.38
+6
Če kaj pogrešam je to formula in motokros, nogomet pa bo že kmalu na sporedu...
Sputnik
28. 05. 2020 11.17
to je že vsaj en mesec znano. ažurnost je vaša vrlina