Drugi športi

Šestakova: Vsem po vrsti zmanjkuje 'bencina'

Bruselj, 08. 09. 2012 09.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska skakalka troskoka Marija Šestak je tekmovalno leto v diamantni ligi sklenila na najboljši možni način, s tretjim mestom na mitingu v Bruslju. Po koncu tekme je priznala, da je pošteno utrujena in da ni edina, ki ji zmanjkuje 'bencina'.

Marija Šestak (Mass Ljubljana) je na atletski diamantni ligi v Bruslju, zadnji v sezoni, v troskoku zasedla tretje mesto (14,10 m) in v bila v seštevku discipline četrta. Sezono je sklenila zelo zadovoljna. "Bilo je težko tekmovati. Poznalo se je, da smo vse zelo utrujene in komaj čakamo na konec sezone. Vesela sem, da sem po Helsinkih (EP) in Londonu (OI) ohranila dobro formo. Tudi pred dvema dnevoma v Roveretu sem videla, da sem v dobri formi, in to danes na pomembnejši tekmi tudi dokazala. Imela sem malo premora, a kljub počitku se nisem najbolje počutila. Pričakovala sem boj za četrto mesto. Menila sem, da bo tudi Jamajčanka Kimberly Williams boljša (na koncu peta, op. STA). Ni se znašla, imela je prestope in slabe skoke. Sama sem v prvih treh serijah dobro nastopala, v prvem sem se sicer odrinila precej pred desko, nato pa imela dve dobri seriji. V zadnjih treh pa je bilo moči premalo, da bi popravila izid, kar pa velja tudi za najboljši tekmovalki. Sem ponosna, ker sem na koncu sezone, na zadnji tekmi, skočila le 16 cm manj, kot je bil moj najboljši izid sezone. Tretja sem bila na najmočnejši seriji mitingov in sem vesela, da sem se dokončno vrnila v svetovni vrh in sem ponovno konkurenčna najboljšim," je povedala Šestakova.

Marija Šestak
Marija Šestak FOTO: Damjan Žibert

Slovensko rekorderko v troskoku in finalistko EP in OI zdaj čaka dopust. "Vesela sem, da je konec sezone. Sem že zelo utrujena. Tekmovalke smo se danes pogovarjale in ugotovile, da vsem po vrsti zmanjkuje 'bencina'. Zdaj grem na dopust in se želim spočiti in regenerirati. Delala bom vse tisto, kar nisem počela med sezono. Gotovo bom igrala tudi tenis in lenarila. Želim napolniti baterije in se potem čim bolje pripraviti na dvoransko sezono. Glede na to, da sem stopila na višjo stopnico kot lani, tudi več pričakujem. Stara sem 33 let in za mano je druga sezona po operaciji hrbta. V prihodnji dvoranski sezoni si želim narediti čim več. Imela bom velike cilje, vendar bom o tem razmišljala oktobra, ko bom začela s pripravami. O poletni sezoni pa bom razmišljala šele, ko bom končala zimsko sezono," je dodala Šestakova.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.