Drugi športi

Šestakova sedma, Ratejeva brez izida, Bolt izjemno

Ljubljana, 31. 05. 2012 20.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska rekorderka Marija Šestak je bila na tretjem mitingu diamantne lige v sezoni v Rimu v troskoku sedma (13,74 m), Martina Ratej pa je v metu kopja ostala brez izida. Izjemen tek na 100 metrov pa je uspel Usainu Boltu.

Marija Šestak
Marija Šestak FOTO: Damjan Žibert

V metu kopja je z izidom sezone slavila Čehinja Barbora Špotakova (68,65 m), olimpijska zmagovalka in svetovna rekorderka, v troskoku pa je zmagala Ukrajinka Olga Saladuha (14,75 m), svetovna in evropska prvakinja.

Ratejeva je od nastopa v večnem mestu pričakovala več. "Utrujena sem bila in se nikakor nisem mogla 'sestaviti'. Dva ali tri mete sem imela take, da se kopje ni zataknilo v podlago in so dvignili rdečo zastavo. Tudi ostali meti so bili slabi. Enostavno imela sem pretežke noge. Poskusila sem novo karbonsko kopje, ki mi sicer zelo odgovarja. Žal pa so bili danes moji meti katastrofalni. Po tekmi v Ostravi sem še v polnem treningu in sem bila zelo utrujena. S trenerjem Andrejem Hajnškom se bova morala pogovoriti, kako naprej. V nedeljo bom nastopila na klubskem DP v Novi Gorici, potem pa tekmah v Ljubljani in Velenju. Tega programa verjetno ne bom spreminjala," je pojasnila Ratejeva.

Veliko več od tekme je pričakovala tudi Šestakova. "Katastrofalno, to je edino, kar lahko rečem. Res je sicer, da sem šele tik pred zdajci izvedela, da bom lahko nastopila. Zato sem imela še v torek zelo težak trening, ker treniram za nadaljevanje sezone. Bila sem utrujena in sem imela 'mrtve in težke' noge. Enostavno mi ni šlo. Kark oli sem hotela narediti, mi ni uspelo," je bila razočarana Šestakova.

Vrhunec Golden Gale je bil tek na 100 metrov, kjer je jamajški zvezdnik Usain Bolt z 9,76 sekunde zmagal pred rojakom Asafo Powllom (9,91) in kljub vetru v prsi (-0,1 m/s) izboljšal izid sezone na svetu iz svoje uvodne tekme v domačem Kingstonu (9,82). Bolt je po razočaranju na mitingu v Ostravi, kjer se ni spustil pod mejo desetih sekund, ponovno dokazal, da je najhitrejši na zemeljski obli in je po dokaj počasnem začetku v drugem delu izjemno stopnjeval ritem. Tretji je bil francoski evropski prvak Christophe Lemaitre (10,04).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezcasni
31. 05. 2012 22.45
-5
"sej je dober" tako kot vse v Sloveniji kjer je večina zadovoljna s povprečjem in tako je že od Prešerna naprej. in to vedo vsi tujci zato nam razen nekaj izjem puščajo le ostanke.
bboy7
01. 06. 2012 22.36
+2
Povprečjem? sam naredi take rezultate pol boš pa lohk komentiral...