Drugi športi

Sereni Williams prvi naslov po letu dni

Stanford, 01. 08. 2011 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška tenisačica Serena Williams je dolgo čakala na novo turnirsko zmago v svoji karieri. Zaradi poškodb je bila dolgo odsotna s teniških igrišč in po letu dni je v zrak le dvignila pokal za zmago na turnirju WTA.

Američanka Serena Williams je v finalu teniškega turnirja v ameriškem Stanfordu (721.000 dolarjev nagradnega sklada) premagala tretjo nosilko Marion Bartoli iz Francije s 7:5 in 6:1 ter po vrnitvi na teniška igrišča osvojila svoj prvi turnir. Po zmagi na odprtem prvenstvu Velike Britanije v Wimbledonu leta 2010 skoraj leto dni ni igrala. Zmaga nekdanje prve igralke sveta po dveh operacijah noge je bila še nekoliko slajša, saj je ugnala Bartolijevo, ki jo je letos v četrtem krogu Wimbledona izločila brez izgubljenega niza. Do finala je Američanka, pred turnirjem je bila na 169. mestu lestvice WTA, prišla dokaj lahko, saj je med drugim Rusinjo Marijo Šarapovo v četrtfinalu premagala s 6:1 in 6:3.

Serena Williams
Serena Williams FOTO: Reuters

V finalu je naletela na močnejšo tekmico, ki ji je v tretji igri odvzela servis in povedla s 4:2. Potem ji je uspelo izenačiti na 4:4, čeprav je imela Francozinja dve možnosti za drugi odvzem servisa. Bartolijeva je še naprej igrala odlično in z brejkom povedla s 5:4. Sledili sta dve zaporedni uspešni igri Američanke. Francozinja je po zelo dolgi izmenjavi udarcev naposled naredila napako in žogico poslala v mrežo. V nadaljevanju je bila slika na igrišču povsem drugačna. Williamsova je v drugem nizu povedla s 5:0, preden je prvo igro dobila Francozinja, ki ji je razplet uvodnega niza povsem spodrezal krila. Američanka je na koncu po svojem servisu dobila dvoboj po uri in 22 minutah.

"Po zaostanku v prvem nizu sem slišala ploskanje in vzklike spodbude. To sem resnično potrebovala. Nato se mi je uspelo vrniti v igri in zanesljivo zmagati. Trdo sem delala za ta uspeh in upam, da bom tako nadaljevala tudi na prihodnjih turnirjih," je bila zadovoljna Serena Williams. "Že pred dvobojem se vedela, da bo ta povsem drugačen, kot je bil tisti v Wimbledonu. Serena je v tem času zelo napredovala," pa je razplet pospremila Francozinja.

Izid, finale:
Serena Williams (ZDA) – Marion Bartoli (Fra/3) 7:5, 6:1.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

konkurenca13
01. 08. 2011 16.55
sprehod ...bravo :!!
London?an
01. 08. 2011 16.11
Kapo dol !! temu se reče >>Comeback<<.