Drugi športi

Serena Williams postavila mejnik v zgodovini WTA

New York, 15. 07. 2015 11.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Serena Williams, ki je pred dnevi prevlado v teniškem svetu potrdila z novo wimbledonsko zmago, je poskrbela še za en mejnik v zgodovini ženskega tenisa. Združenje igralk WTA je sporočilo, da je ameriška zvezdnica prva igralka na lestvici, ki ima dvakrat več točk kot najbližja zasledovalka.

Serena Williams
Serena Williams FOTO: Reuters

Vse odkar so leta 1973 uvedli računalniško lestvico najboljših igralk na svetu, se še nikoli ni zgodilo, da bi imela vodilna igralka dvakrat več točk kot drugouvrščena. Serena Williams je zdaj poskrbela še za to: 33-letna zmagovalka Wimbledona ima 13.161 točk, druga Rusinja Marija Šarapova pa "le" 6490. V zadnjih 12 mesecih je Američanka zbrala zmage na turnirjih za grand slam v Parizu, Avstraliji in Wimbledonu, dobila je finalno tekmovanje WTA v Singapurju in slavila še na največjem turnirju ob veliki četverici v Miamiju. Svojo najbližjo zasledovalko Šarapovo je nazadnje premagala v polfinalu Wimbledona, potem pa je dokončala delo in v finalu odpravila še Garbine Muguruzo za šesti naslov na angleški travi. Williamsova ima zdaj 21 zmag na grand slamih, eno manj kot rekorderka Steffi Graf, ki ima 22 zmag v sodobnem obdobju velikih turnirjev. Absolutna rekorderka še iz časov, ko turnirji za grand slam niso bili povsem odprti, je Margaret Court s 24 zmagami.

Ob rekordnem seštevku točk pa je Williamova lastnica še enega zanimivega rekorda: ima več zmag za grand slam kot vse njene aktivne tekmice skupaj. Njena starejša sestra Venus jih ima sedem, Šarapova pet, Petra Kvitova, Svetlana Kuznjecova in Viktorija Azarenka po dve, Samantha Stosur, Ana Ivanović in Francesca Schiavone pa po eno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.