Drugi športi

Serena Williams brani Šarapovo, prva igralka sveta pohvalila 'pogum' osramočene Rusinje

New York, 08. 03. 2016 18.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Serena Williams se je pred ekshibicijskim dvobojem s prijateljico Caroline Wozniacki v New Yorku odzvala na razkritje stare nasprotnice Marije Šarapove o zlorabi nedovoljenih poživil. Američanka je vsaj deloma stopila v bran Rusinje, ki jo zapuščajo številni pokrovitelji.

Šarapova (desno) je "padla" po enemu izmed dvobojev na OP Avstralije, kjer je še lani izgubila finale proti Williamsovi (levo).
Šarapova (desno) je "padla" po enemu izmed dvobojev na OP Avstralije, kjer je še lani izgubila finale proti Williamsovi (levo). FOTO: AP

Prva igralka z računalniške lestvice WTA Serena Williams ni preveč ostro obsodila dolgoletne nasprotnice Marije Šarapove, ki je v javnosti udarila s priznanjem o zlorabi nedovoljenih poživil. Williamsova se bo mitskem Madison Square Gardnu v New Yorku pomerila s prijateljico Caroline Wozniacki, na novinarski konferenci pred ekshibicijskim dvobojem pa seveda ni šlo brez vprašanj o osramočeni Šarapovi. Nekdanja spremljevalka slovenskega košarkarja Saše Vujačića vseeno ni preveč razočarala 21-kratne osvajalke največjih naslovov v svetu tenisa, potem ko je priznala, da je bila pozitivna po enemu izmed obračunov letošnjega OP Avstralije, kjer je lani igrala finale prav proti Williamsovi.

"Kot so rekli že vsi ostali ... Večina je bila presenečenih in šokiranih zaradi teh dogodkov, a ob istem času menim, da je večina srečnih, da je bila zelo odkrita in da je prikazala veliko poguma, ker je priznala, kaj je storila, oziroma kaj je spregledala,"
je v New Yorku povedala najboljša teniška igralka tega tisočletja. "A ob istem času gre za prevzemanje odgovornosti, priznala je, da je to pripravljena storiti in želim si le najboljše za vse v tej situaciji. V športu in življenju so vedno dvojna merila. Vedno. To vsi vedo, pa če gre za raso ali spol, vedno so obstajala dvojna merila in razlikovanje. A to je drugačna reč in kot je rekla Marija, pripravljena je sprejeti posledice, za to pa je potrebno prikazati veliko poguma in srca. To jo je vedno odlikovalo in to zdaj ni nič drugače."

Šarapovi poleg hude kazni najverjetneje grozi odpoved nastopa na olimpijskih igrah, nesrečno dolgonogo vzhodnjakinjo pa zdaj zapuščajo tudi glavni pokrovitelji. Švicarski izdelovalec ur TAG Heuer je v torek sporočil, da prekinja sodelovanje z Rusinjo, tako kot ameriški športni opremljevalec Nike in nemški izdelovalec luksuznih avtomobilov Porsche. 28-letna Šarapova, petkratna osvajalka naslovov za grand slam, sicer še čaka na odločitev o kazni. Po izračunih revije Forbes je Rusinja lani zaslužila 26,9 milijona evrov, večina pa se je na njen račun stekla z naslova pokroviteljev in ostalih virov, ki niso povezani z njeno uspešnostjo na igriščih. Lani je še enajstič zapored osvojila naslov najbolje plačane športnice na svetu, v karieri naj bi zaslužila že prek 180 milijonov evrov. Šarapova, ki se je na naslovnice prebila z zmago v Wimbledonu kot nadobudna 17-letnica, se je zdaj po lastnih besedah v težavah znašla zaradi uporabe zdravila mildronate, jemala naj bi ga zaradi sladkorne bolezni in ker ima znižano raven magnezija. Mildronate je na seznamu Svetovne protidopinške komisije (WADA) od začetka leta, saj pomaga pri prekrvavitvi, zbranosti in okrevanju.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RayManzarek
09. 03. 2016 13.58
+1
Ok, dokazano je bilo, da je imela prepovedane substance. Če je to zdravilo jemala več let in ima vso potrebno dokumentacijo za nazaj, če res ima diabetes in s tem povezane težave in glede na dejstvo, da je zadevo takoj obrazložila, priznala, se pokazala v javnosti (npr. ne tako kot kolesar Armstrong, Pantani, ...), .. potem se bo zadeva končala dobro. V nasprotnem pa si zasluži primerno kazen, kot vsak drugi športnik, ki je posegal po dopingu. Me pa malo bega (upam, da ne samo mene), da ob pogledu na zgornjo fotko ne pomislim, da je Šarapova dopingirana, bi prej rekel, da je "sumljiva" Williamsova (to je le moja ocena ob hitrem pogledu in primerjavi dveh žensk na sliki).
Ate_ist
08. 03. 2016 21.24
+3
Rusi na dopingu, za železno zaveso pa guljo rdečo peso?
.jest
08. 03. 2016 20.35
+12
Ko spremljam razvoj Serene dvomim, da je gradila kariero na kislem zelju.
samanthka
08. 03. 2016 20.14
+3
Zacnite mal leps prevajat clanke, ker tole je porazno...Drugace pa se mi ne zdi to taka huda dopinska afera, ce je imela sladkorno!kar eno pretiravanje spet!
Kollerik
08. 03. 2016 19.49
+8
Škoda za Marijo. Upam, da se nekako še lahko izmaže.
Uporabnik1306070
08. 03. 2016 19.13
-7
Kazen bo huda. Revica bo obubožala :)