Drugi športi

Serena še ni rekla zadnje in želi nadaljevati z zbiranjem grand slamov

Vancouver, 26. 04. 2017 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Teniška igralka Serena Williams je, čeprav je noseča in nekaj časa ne bo stopila na igrišča, prevzela prvo mesto na računalniški lestvici WTA. Američanka, rekorderka po številu naslovov za grand slam pravi, da se bo po rojstvu otroka zagotovo vrnila na teniška igrišča.

Serena Williams je z zmago na OP Avstralije postavila nov rekord, saj je osvojila že 23. turnir za grand slam v karieri. Tako je prehitela legendarno Nemko Steffi Graf, ki jih je osvojila 22. Konec januarja je Serena v Melbournu v sestrskem dvoboju v finalu premagala Venus Williams.

Zanimivo je tudi, da se je Serena znova prebila na prvo mesto lestvice WTA. V zadnjem obdobju je bila številka 1 Angelique Kerber, sedaj pa je Američanka prehitela Nemko. Do spremembe na vrhu je prišlo, ker je letos turnir v Stuttgartu en teden kasneje, zato so Nemki zbrisali točke za lanski naslov. Kerberjeva se lahko na vrh vrne že prihodnji teden, če se bo v Stuttgartu uvrstila v polfinale, mlajša od sester Williams pa naj bi se teniški karavani znova pridružila leta 2018 Je pa potrdila, da rojstvo otroka zanjo ne pomeni konec kariere: "Moj načrt je, da tudi po rojstvu otroka še naprej igram tenis. Še vedno imam dovolj motivov. Otrok bo pač hodil z mano, upam le, da na tribunah ne bo preveč jokal," je dejala 36-letnica.

Serena Williams se bo na igrišča vrnila leta 2018.
Serena Williams se bo na igrišča vrnila leta 2018. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.