Drugi športi

Senzacija v Riu: Portoričanka Puigova v finalu teniškega turnirja, Murray in Nadal z veliko dela prva polfinalista

Rio de Janeiro, 12. 08. 2016 22.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred pričetkom olimpijskega teniškega turnirja ni bilo prav veliko pogumnežev, ki bi Monico Puig postavili v finale Ria 2016. A Portoričanka si je s tenisom svojega življenja po polfinalni zmagi nad Petro Kvitovo (6:4, 1:6, 6:3) že zagotovila vsaj srebrno kolajno. Prva polfinalista v moški konkurenci sta Andy Murray in Rafael Nadal.

Puigova je prišla do uspeha kariere.
Puigova je prišla do uspeha kariere. FOTO: AP
Puigova, ki je v prvem krogu izločila slovensko predstavnico Polono Hercog, nato pa na poti do finala še ponižala tretjo nosilko Garbine Muguruzo, je s tem dosegla največji uspeh v karieri, v kateri je osvojila zgolj en WTA turnir. V finalu se bo pomerila z zmagovalko obračuna Angelique Kerber-Madison Keys. Kvitovo po porazu v polfinalu zdaj čaka boj za bronasto kolajno. 

Murray s težavami, pa vendarle prvi polfinalist
V moški konkurenci se je kot prvi v polfinale olimpijskega turnirja prebil prvi favorit za končno zmago Andy Murray. Tako kot v osmini finala proti Fogniniju se je Škot moral dodobra potruditi za zmago proti Američanu Stevu Johnsonu (6:0, 4:6, 7:6 (2)). Ta je v odločilnem tretjem nizu imel vodstvo s 4:3, a ni zdržal pritiska, nato pa je klonil v podaljšani igri tretjega niza, ki jo je Murray dobil z izidom 7:2.

Kot drugi se je v polfinale uvrstil španski teniški igralec Rafael Nadal. Ta je imel obilico dele z domačinom Thomazem Belluccijem. V nogometnem vzdušju se Španec v prvem nizu ni znašel in Bellucci je z odličnim tenisom povsem razorožil Majorčana in slavil s 6:2. Nadal se je v drugem nizu le zbral in prišel do vodstva z brejkom prednosti, toda borbeni Brazilec se je vrnil v igro, ko je znižal na 4:5. Toda nato ni zmogel obdržati svojega začetnega udarca, tako da je Nadal izenačil na 1:1 v nizih.

Nadal se v nogometnem vzdušju v prvem nizu ni znašel, nato pa je stvari postavil na svoje mesto.
Nadal se v nogometnem vzdušju v prvem nizu ni znašel, nato pa je stvari postavil na svoje mesto. FOTO: AP

V tretjem nizu je nato Nadal stopnjeval svojo formo in se na koncu s 6:2 veselil uvrstitve v polfinale olimpijskega turnirja. Spomnimo: v konkurenci moških dvojic se je Nadal, ki do zadnjega sploh ni vedel, če bo lahko nastopil na olimpijskem turnirju, skupaj z Marcom Lopezom uvrstil v finale.

Na nogometnem turnirju izpadle branilke naslova
Tako kot na moškem turnirju Mehika je tudi na ženskem turnirju na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru hitro izpadel branilec naslova. Ekipo ZDA je v četrtfinalu izločila Švedska, ki je slavila po streljanju enajstmetrovk s 4:3. Po rednem delu in podaljških je bilo 1:1.

Švedinje je v vodstvo popeljala Stina Blackstenius v 61. minuti, izenačila je Alex Morgan v 77. Prav ta pa je bila prva, ki je zgrešila strel z bele točke, a usodnega - zadnjega - je zapravila Christen Press.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.