Drugi športi

Selektor Slabe pred začetkom EP: Ne bojim se Srbov, bojim se svojih

Herning, 20. 09. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovensko odbojkarsko reprezentanco za začetek EP čaka izredno kakovostna srbska reprezentanca, ki bo na Danskem branila zlato s prvenstva na Dunaju in ki tudi letos računa vsaj na kolajno. A Slovenci zato niso preplašeni, napovedujejo boj do zadnjega atoma moči.

Luka Slabe
Luka Slabe FOTO: Damjan Žibert

Slovenci in Srbi so se v zadnjih dveh letih pomerili dvakrat, tako na Dunaju kot v olimpijskih kvalifikacijah so bili s 3:1 boljši Srbi, a varovanci selektorja Luke Slabeta ne gledajo nazaj. Prepričani so, da bodo tokrat pokazali več in se Srbom upirali vso tekmo. "Prejšnja obračuna smo pozabili. Menim, da smo zdaj boljša reprezentanca kot pred dvema letoma. Predvsem si želim, da bomo tekmo bolje odprli kot na Dunaju, ko smo že v prvem nizu doživeli razpad sistema. Vsi verjamemo, da lahko tekmece premagamo, sam sem prepričan, da treh nizov zagotovo ne bo. Samo mi lahko zmagamo s 3:0," je optimistično razpoložen bloker slovenske reprezentance Matevž Kamnik. Nekoliko bolj na trdnih nogah je selektor Slabe, ki bo doživel debi na velikih tekmovanjih, a zato nima posebnih občutkov. Ostaja miren in racionalen, želi pa, da bi bili taki tudi njegovi izbranci. "Vem, česa smo sposobni. Vem, da imamo velik potencial, a to bo treba pokazati. Ne bojim se Srbov, bolj se bojim svojih igralcev. Bojim se, da ne bi odpovedali, če ne bodo, smo lahko optimistični. Tekma s Srbi je specifična, veliko je prijateljstev med igralci, ki so oziroma so bili soigralci, kar nekaj od mojih fantov je vodil tudi njihov selektor Igor Kolaković. Zagotovo bo zato na igrišču še dodaten naboj. Doslej so tega bolje izkoriščali Srbi, ki so mojstri, ko je treba uspavati prijatelje in znance," je dejal Slabe.

Neznank med ekipama ni, strokovna štaba enih in drugih sta do potankosti preučila tekmece. "Mi smo si ogledali 16 zadnjih tekem Srbije in naš medsebojni obračun na Dunaju. Vemo, kje so njihove dobre in kje šibke točke. Seveda pa vedo oni isto za sebe in za nas. Tekmecu ne pripravljamo posebnih taktičnih zank. Poskušali bomo igrati čim bolj enostavno, brez kompliciranja, če stvar zapletaš, točke izgubljaš. Odločala bosta servis in sprejem. Srbi so favoriti, a samo na papirju. Ne priznavam, da so kakovostnejša ekipa, ne priznavam, da imajo širši izbor igralcev. Mislim, da smo jim v vsem enakovredni," pred tekmo ne priznava premoči tekmecev Slabe, ki še dodaja, da je zanj vsak poraz tragičen, a vseeno meni, da bi se ga v nadaljevanju prvenstva vendarle dalo popraviti.

Slovenci bodo prvo tekmo na EP odigrali proti Srbom. Tekmeci so rahli favoriti.
Slovenci bodo prvo tekmo na EP odigrali proti Srbom. Tekmeci so rahli favoriti. FOTO: Miro Majcen

Selektor je na treningu pokazal, s katerimi igralci naj bi začel tekmo. Tako naj bi bil na mestu podajalca Grega Ropret, na mestu libera Miha Plot, na mestu korektorja Mitja Gasparini, na mestih blokerjev Alen Pajenk in Tine Urnaut, sprejemalca pa bosta Klemen Čebulj in Matevž Kamnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.