Drugi športi

Selektor Giani: Za nas bo velika čast igrati proti Braziliji

Ljubljana, 07. 09. 2015 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki je prejšnji teden začela s pripravami na evropsko prvenstvo v Bolgariji in Italiji, se bo v ljubljanski dvorani Stožice na prijateljski tekmi pomerila z Brazilijo, prvo reprezentanco sveta na lestvici mednarodne odbojkarske zveze FIVB.

Selektor slovenske izbrane vrste Andrea Giani je svojim izbrancem po zmagi v evropski ligi in uvrstitvi v svetovno ligo namenil štirinajst dni odmora, za njimi pa je tudi že prvi sklop priprav na evropsko prvenstvo, ki so ga začeli na prvi septembrski dan v Kranjski Gori. Po dveh dneh odmora so se danes spet zbrali v Ljubljani.

"Prvi teden smo namenili telesni pripravi, kajti po koncu zaključnega turnirja evropske lige so imeli igralci 14 dni počitka. Tehnika je bila še v ozadju, toda ravno zaradi gostovanja Brazilcev smo tudi temu elementu namenili več pozornosti. Tekmi z Brazilijo še ne bosta pravi test za našo ekipo, hkrati pa bo to priložnost za navijače, da na delu vidijo eno najboljših ekip na svetu. Vsekakor bo za nas velika čast igrati proti Braziliji," je dva dni pred odbojkarskim spektaklom v Stožicah na današnji novinarski konferenci dejal Andrea Giani, selektor slovenske odbojkarske reprezentance.

Tekme s prvo reprezentanco sveta se veseli tudi kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut. "Mi smo šele začeli s pripravami na evropsko prvenstvo, Brazilci so tik pred začetkom južnoameriškega prvenstva, odigrali so tudi že osem pripravljalnih tekem z vrhunskimi reprezentancami, tako da so zagotovo v zelo dobri formi. Toda ne glede na to, da smo prejšnji teden največ časa namenili obnovi telesne moči, bomo v sredo dali vse od sebe in upam, da bodo gledalci prišli na svoj račun. Želim si, da bo prišlo čim več gledalcev, kajti ne zgodi se ravno pogosto, da na delu lahko v živo vidijo najboljšo reprezentanco na svetu," Urnaut vabi gledalce v Stožice.

Slovenske odbojkarje čaka zanimiva prijateljska tekma z Brazilijo.
Slovenske odbojkarje čaka zanimiva prijateljska tekma z Brazilijo. FOTO: CEV

"Vsi se zavedamo, da smo trenutno na začetku priprav, da je več poudarka na telesni pripravljenosti in da načrtujemo formo za evropsko prvenstvo. Toda proti drugi strani igramo proti prvi reprezentanci sveta. Vprašanje je ali bom sploh še kdaj imeli priložnost igrati proti takšni velesili. Mislim, da bo naša motivacija na tako visoki ravni, da bomo kljub morda ne ravno najboljši formi dali vse od sebe in bomo s svojo borbenostjo uspeli nadomestiti to, da se trenutno bolj posvečamo telesni pripravljenosti," je dejal organizator igre slovenske reprezentance Gregor Ropret.

Brazilija je minuli konec tedna gostovala v Franciji. Na prvi tekmi v Toursu so s 3:2 premagali letošnje zmagovalce svetovne lige, na drugi so v Coubertinu z 2:3 morali priznati premoč galskim petelinom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.