Drugi športi

Selektor Giani je čas za odločitev podaljšal do januarja

Ljubljana, 17. 10. 2016 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Andrea Giani še ni sprejel odločitve, ali bo tudi v prihodnje poveljeval slovenski izbrani vrsti, ki bo naslednje leto branila srebro na evropskem prvenstvu na Poljskem in premierno nastopila tudi v drugem kakovostnem razredu svetovne lige.

Italijanski strateg, ki vselej poudarja, da mu je delo s slovensko izbrano vrsto v veliko veselje in tudi čast, je namreč eden od tistih trenerjev, ki morajo usklajevati vse bolj natrpane klubske in reprezentančne urnike. Slovenskemu selektorju po tej sezoni poteče pogodba z italijanskem prvoligašem Verono, ki ga še naprej želi na svoji klopi, na mizi pa ima tudi druge ponudbe, zato bo njegova odločitev povezana prav z razpletom teh pogajanj.

"Pred mano je zelo težka odločitev, ki je v tem trenutku še ne morem sprejeti. Ne glede na to, ali bom ostal v sedanjem klubu ali pa sprejel kakšno drugo ponudbo, bo prepričati klubske delodajalce, da lahko tudi v prihodnje vodim tako klub kot reprezentanco, kar težka naloga. Še posebej v Italiji. Sam si zelo želim še naprej početi oboje in še vedno upam, da bo to mogoče. Vodstvu slovenske zveze sem pojasnil, v kakšnem položaju se nahajam in prosil, da mi čas za odločitev podaljšajo do januarja, saj je zame nemogoče, da se odločim že zdaj," je pojasnil Andrea Giani.

Andrea Giani
Andrea Giani FOTO: Damjan Žibert

Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije sicer ne skriva, da si je želelo, da bi Giani pogodbo podaljšal že v oktobru, a so na odločitev italijanskega stratega pripravljeni počakati. "Z Andreo smo redno v stikih in tako bo tudi do januarja, ko bo sprejel končno odločitev. Glede na dosedanje pogovore, bo ta v prvi vrsti odvisna od tega, v katerem klubu bo nadaljeval svojo trenersko kariero. Andrea si je ustvaril ugled, zanimanje zanj je veliko, hočejo ga največji klubi in tudi največje reprezentance, ki pa seveda postavljajo svoje pogoje. Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo si seveda želeli, da bi v tem trenutku že vedeli, ali Andrea ostaja na slovenski klopi ali ne, bomo pa vsekakor spoštovali njegovo željo in na njegovo odločitev počakali do začetka prihodnjega leta. Glede na to, koliko je Andrea storil za slovensko odbojko, menim, da je to prav," je dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Italijanskega so v zadnjih dneh povezovali tudi s poljsko reprezentanco. "S poljske zveze nisem dobil nobene uradne ponudbe. V stik z mano je stopil le menedžer zveze in me prosil, da mu pošljem svoj življenjepis. To sem tudi storil in to je vse," je še pojasnil Giani.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

den456
17. 10. 2016 21.27
+4
Amdrea prosim ostani, dovolj mi je mariborskih "strokovnjakov".
Apostol1
18. 10. 2016 08.54