Drugi športi

Se bo ponovilo leto 1999 v režiji Evropejcev?

Medinah, 30. 09. 2012 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred zadnjim dnevom prestižnega Ryderjevega pokala, ki se odvija v Country Clubu Medinah v neposredni bližini Chicaga, ameriška zasedba vodi s 10:6. Tudi drugi dan turnirja je na prizorišču vladalo pravo nogometno vzdušje.

Pred nedeljskim zaključkom prestižnega Ryderyjevega pokala imajo Američani s kapetanom Davisom Lovejem III le eno veliko željo, in sicer nadaljevati dobro zastavljeno pot proti cilju. Tudi drugi tekmovalni dan so nadzirali potek dvoboja, bili vseskozi debelo v prednosti, čudež ob koncu drugega dne turnirja pa je vrnil evropsko ekipo v igro za ubranitev lanskega naslova. Taktika kapetana Američanov se je izkazala za dobro, štirje novinci so zaigrali tako kot je od njih pričakoval, izkušeni igralci pa so dodali svoje in za končno zmago potrebujejo še štiri točke in pol.

"Želimo zmagati prav v vseh segmentih igre,“ je po drugem tekmovalnem dnevu uvodoma povedal Love in nadaljeval: "Želimo se odpraviti na igrišče z željo po zabavi in razmišljanje o rezultatu postaviti v drugi plan. Pred nami je le še en tekmovalni dan, zato ga želimo odigrati kar se da sproščeno. Moji fantje – vsi si želijo vknjižiti točko.“ Ameriški kapetan stavi na Bubbo Watsna, ki se bo pomeril z Lukom Donaldom, Webb Simpson z Ianom Poulterjem, Keegan Bradley pa bo igral proti Roryju McIlroyju.

Francesco Molinari je jezen sklenil drugi tekmovalni dan.
Francesco Molinari je jezen sklenil drugi tekmovalni dan. FOTO: Reuters

Veteran Phil Mickelson, Brandt Snedeker, Dustin Johnson in Zach Johnson se bodo srečali z Justinom Rosejem, Paulom Lawrijem, Nicolasom Colsaertsom in Graemom McDowllom. "Nismo posebej razmišljali o tem kdo bo padel na koga, ampak enostavno kako bomo prišli do prepotrebnih točk. Prisluhnil sem le željam, kdaj želi kdo igrati. Nekaterim namreč bolj ustreza dopoldanski termin, drugi pa se ogrejejo na delovno temperaturo nekoliko kasneje.“ Spomnimo – leta 1999 so Evropejci že vodili z 10:6, a so se Američani z izjemno igro vrnili in ob koncu zmagali s 15,5:13,5.

Več na GOLFPORTAL.INFO

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

14K
30. 09. 2012 13.50
-1
Tudi drugi dan turnirja je na prizorišču vladalo pravo nogometno vzdušje!!!! o sh.it a ni to golf ?!! dejte 24ur.com mal zresnat pa pisat kakor je, ne pa da vam cimprej pade iz rok
Awesomedude
30. 09. 2012 08.34
+0
Golf? aja to je una igra kjer si igralci še lastne torbe nemorejo nosit. Se vidi kdo jo ponavadi prakticira ;)