Drugi športi

Schumacher molči, agentka pa: S podpisom je okleval ...

Stuttgart, 29. 09. 2012 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sedemkratni svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher naj bi predolgo okleval pri podaljšanju pogodbe z moštvom Mercedes GP, zato je vodstvo moštva sklenilo pogodbo z Lewisom Hamiltonom.

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher še vedno ne ve, kaj bi počel v prihodnje. Po besedah njegove agentke Sabine Kehm nemški dirkač še ni sprejel nobene odločitve. Prav neodločnost o tem, ali sploh še želi nadaljevati kariero, in oklevanje s podpisom pogodbe je vodilne v Mercedesu pripeljalo do tega, da so za naslednje tri sezone podpisali z Britancem Lewisom Hamiltonom, ki je pred tem vozil za McLaren.

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Reuters

Triinštiridesetletni Schumacher o tej temi še ni spregovoril. "Michael bi lahko podaljšal pogodbo z Mercedesom, vendar je s podpisom pogodbe okleval preveč časa ter še vedno ne ve, kaj bi sploh rad počel v prihodnosti," je dejala Kehmova. Ross Brawn, vodja Mercedesove ekipe formule 1, je v pogovoru za britansko mrežo BBC dejal: "Medtem ko je Michael tehtal, kaj naj naredi, se nam je ponudila priložnost, da dobimo Lewisa, in počasi smo prišli do zaključka, da moramo z njim podpisati." Za Schumija bi v Mercedesu še vedno poiskali prostor za eno od vodstvenih vlog v ekipi.

Odprte pa so tudi druge možnosti, in sicer da bi zapolnil vrzel v ekipi Sauber po odhodu Mehičana Sergia Pereza, ki je zasedel izpraznjeno mesto v McLarnu. Ustanovitelj Sauberja Peter Sauber je tako na vprašanje nemške avtomobilistične revije Auto Motor und Sport kot iz topa izstrelil, da bi nemudoma podpisal pogodbo s Schumacherjem, če bi se ponudila takšna priložnost, čeprav mu ne bi mogli ponuditi finančno tako radodarne pogodbe, kot jo je imel pri Mercedesu.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

davis
29. 09. 2012 22.16
+2
Merc ga je izdal,upam da jih ujame KARMA naslednjo sezono.
lolekprvic
29. 09. 2012 20.36
+0
Ma počasi na odih in dati prostor mladim.
pinocio
29. 09. 2012 18.24
-12
bla bla penzija sej s naredu kar še dovg navjo naredl zadnje 3 leta je bla blamaža dej plac mladeničam oldtimer
sava27
29. 09. 2012 19.16
+10