Drugi športi

Prvenec v svetovnem pokalu: Savšek zmagal v Pragi

Praga, 25. 08. 2012 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski slalomist na divjih vodah Benjamin Savšek je zmagal na tekmi svetovnega pokala v Pragi med kanuisti. Savšek je v finalu kar za 2,38 sekunde ugnal drugouvrščenega Slovaka Alexandra Slafkovskega, tretji pa je bil Čeh Viteszlav Gebas (+3,35).

Slovenski kanuist Benjamin Savšek se je po olimpijskih igrah v Londonu dokončno pobral. Na tekmi svetovnega pokala je tekmovalec iz okolice Ljubljane v finalu za debeli dve sekundi prehitel Slovaka Alexandra Slafkovskega, na tretjem mestu pa je tekmovanje končal domačin Viteszlav Gebas. Savšek je finalno vožnjo odpeljal izjemno; krasil so ga hitrost, natančnost in spretno vijuganje med vratci.

Benjamin Savšek
Benjamin Savšek FOTO: STA

Petindvajsetletnik je bil v kvalifikacijah osmi s štirimi kazenskimi sekundami, v polfinalu peti brez dotika, v finalu pa mu je uspela izjemna vožnja. Brez praktično vsake napake je tretji z letošnjega evropskega prvenstva v Augsburgu - resda v odsotnosti "legendarnih" Slovaka Michala Martikana in Francoza Tonyja Estangueta - deklasiral tekmece in se zasluženo veselil svoje prve zmage v pokalu. "Super sem tekmoval v finalu in odpeljal čisto vožnjo. Že na startu sem vedel, da bom moral iti na vse ali nič oziroma odpeljati čisto in kar se da hitro vožnjo. Kot kaže, mi ta proga res leži že od leta 2010, ko sem bil drugi, in upam, da se mi bo izšlo tudi drugo leto na svetovnem prvenstvu. Res je, da nekaj favoritov manjka, recimo Tony Estanguet in Michal Martikan, ampak vseeno sem prikazal odlično vožnjo in postavil dober čas. Zadovoljen sem tako s svojo vožnjo kot rezultatom," je povedal Savšek.

Član KKK Tacen se je v Pragi izkazal že leta 2010, ko je tekmovanje končal na drugem mestu.

Izidi (C-1):

1. Benjamin Savšek (Slo) 94,07 (0)
2. Alexander Slafkovsky (Slk) + 2,38 (0)
3. Vitezslav Gebas (Češ) 3,35 (0)
4. Adam Burgess (VBr) 4,36 (2)
5. Karol Rozmus (Slk) 4,40 (0)
...
14. Anže Berčič (Slo)
23. Jure Lenarčič (Slo)
30. Blaž Cof (Slo)

Meglič šesti

Med kajakaši je imela Slovenija ob odsotnosti Petra Kauzerja prav tako enega finalista. To je bil Jure Meglič, ki je bil v polfinalu deveti, v finalu pa je z enim dotikom pristal na šestem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev v letošnji sezoni svetovnega pokala. Zmagal je Francoz Etienne Daille pred Poljakom Mateuszem Polaczykom in Nemcem Fabianom Dörflerjem. Simon Brus je bil 22., Janoš Peterlin mesto za njim, Martin Albreht pa 35.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

unja1.m
25. 08. 2012 19.41
+3
tretjerazredna tema
gapeeeeeeee
25. 08. 2012 15.14
+2
Bravo, čestitam, naj bo to vodilo za naprej...popolni polom 9 mesto na OI nikakor ni, polomil ga je le v finalu!!!!
NejkoSLO
25. 08. 2012 15.12
+2
čestitke!!!...Žal je imel je popolni polom na OI zato je to dobro izhodišče čez 4 leta v Rio-u :D