Drugi športi

Kanuist Savšek evropski prvak

Leipzig, 30. 05. 2015 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na evropskem prvenstvu v Markkleebergu v Nemčiji osvojil zlato odličje, Luka Božič pa je zasedel četrto mesto.

Benjamin Savšek je le dočakal zlato kolajno na največjih tekmovanjih. Potem ko je lani na svetovnem prvenstvu v Deep Creeku v ZDA za nekaj minut imel v rokah naslov svetovnega prvaka, potem pa mu ga je pritožba konkurenčne ekipe odnesla in ga potisnila na drugo mesto, je tokrat s prepričljivo vožnjo dokazal, da je lahko najhitrejši. Čeprav je v finalu storil napako, udaril ena vrata in si prislužil pribitek dveh sekund, je bila njegova vožnja na koncu dovolj hitra, da je ugnal vse konkurente. Luka Božič je pred Savškovim, zadnjim kanuističnim nastopom dneva, zasedal tretje mesto in tako danes s četrtim osvojil svojo najboljšo uvrstitev.

"Res sem zadovoljen, končno mi je uspelo, naslov evropskega prvaka je tu. Pozna se, da sem se letos na to progo res dobro pripravil, očitno mi ustrezajo pogoji za delo v Nemčiji. Proga je bila zahtevna, ker sem vmes udaril ena vrata, je bilo potem treba do konca precej bolj poganjati," je v cilju po naslovu prvaka dejal Savšek, ki se je s tem na seznamu slovenskih evropskih prvakov pridružil Petru Kauzerju in Simonu Hočevarju.

Njegovo vožnjo je pohvalil tudi Božič, ki se je ob njegovi kolajni moral zadovoljiti z leseno za četrto mesto. "Nič zato, Beni je pokazal, da je izredno močan in da ga bo težko ujeti, veselim se zanj. Sam sem tukaj dosegel svojo najboljšo uvrstitev na največjih tekmovanjih, doslej sem bil četrti le na svetovnem pokalu v Tacnu. Ob dvojnem programu sem se velikokrat spustil po progi, vse to mi bo prišlo jutri še kako prav v konkurenci dvojcev," pa je po četrtem mestu dejal Božič, ki bo v nedeljskem polfinalu med dvojci moči združil s Sašem Taljatom.

Benjamin Savšek
Benjamin Savšek FOTO: Damjan Žibert

Po moških in ženskih kanujih so na vrsto prišli še kajakaši, kjer se je na progo med finalisti podal tudi Peter Kauzer. Ta se med najboljše vrača po lanski poškodbi ramena, zaradi katere je izpustil večji del sezone. Danes se je nekdanji evropski in svetovni prvak uspešno spopadel s konkurenco, na koncu osvojil peto mesto. Čeprav na progi ni delal napak, pa je bil na koncu še nekoliko prepočasen za najvišja mesta. "Sem zadovoljen s petim mestom, a malo razočaran, saj me je v 20. vratih odneslo pet metrov pod vrata in tam je šla kolajna. Vesel sem, da sem po enoletnem premoru prišel na EP, na prvo veliko tekmo in videl, da sem zraven. Kvalifikacije sicer tega niso kazale, a se nisem pustil zmesti, poskušal sem izboljšati vožnjo. Kombinacija zadnjih štirih vrat je bila težka, tam je prav tako šla kakšna sekunda, ampak dobro se počutim, razmišljam pozitivno naprej za sezono, saj sem res že pogrešal tekmovanja," pa je po petem mestu dejal Kauzer.

V finalu mu je družbo med drugimi delal še Simon Brus, ki se je moral zadovoljiti z devetim mestom. Janoš Peterlin je izpadel v petkovih kvalifikacijah, kanuist Anže Berčič pa v današnjem polfinalu.

 

Slovenski kajakaši Peter Kauzer, Janoš Peterlin in Simon Brus so na ekipni tekmi osvojili šesto mesto z osmimi kazenskimi sekundami. Zmagali so Nemci pred Britanci in Italijani. Kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič so bili prav tako šesti, potem ko so zaradi težav z vetrom startali še enkrat. Zmagali so Slovaki pred Čehi in Britanci.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BorcPrimorc
30. 05. 2015 18.17
+3
Bravo Savšek .. kar tko naprej !
Patrick72
30. 05. 2015 15.20
+9
Bravo Benjamin, vse čestitke in poklon!!!