Drugi športi

Savšek Augsburg zapušča z bronastim odličjem

Augsburg, 12. 05. 2012 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je z odlično finalno vožnjo na evropskem prvenstvu v Augsburgu tekmovanje končal na tretjem mestu in si tako zagotovil bronasto odličje. Zmagal je Nemec Sideris Tasiadis.

Slovenski kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek je na evropskem prvenstvu v Augsburgu osvojil tretje mesto. Do naslova najboljšega na stari celini je priveslal Nemec Sideris Tasiadis, drugi je bil Francoz Tony Estanguet (+1,30), Savšek pa je na tretjem mestu zaostal 1,75 sekunde.

"Izjemno sem vesel! Na startu sem čutil pritisk, saj sem začel kot zadnji. Čoln mi je lepo tekel, pazil sem, da ne naredim kazenskih sekund, in ko sem prišel v cilj, sem se zelo razveselil, ko sem videl tretje mesto. To je moja prva velika kolajna in jo bom dal na posebno mesto. Zagotovo mi bo za vedno ostala v spominu," se je takoj po nastopu veselil 25-letni Savšek, ki je v finalu nastopil kot zadnji. "Bilo je kar težko, vsi čakajo samo še na tvojo vožnjo, tako da sem se res moral osredotočiti samo nase. To mi je uspelo in sem res noro vesel. Super začetek sezone."

Peter Kauzer
Peter Kauzer FOTO: Reuters

Kauzer ostal brez odličja

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je bil na evropskem prvenstvu v nemškem Augsburgu med favoriti za najvišja mesta, na koncu pa z enim dotikom pristal na šestem mestu. Z veliko prednostjo skoraj dveh sekund je zmagal Italijan Daniele Molmenti, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Nemca Paul Böckelmann in Hannes Aigner.

"Z zelo slabo vožnjo in še dotikom sem osvojil šesto mesto v Evropi. Na progi, ki je fizično zahtevna in si ne smeš privoščiti napak, jaz pa sem si jih danes kar nekaj, to le ni tako slabo, kakor izgleda. Iz tega bom potegnil nekaj pozitivnega, da na koncu vzamem tisto, po kar grem v London na OI," je po finalu povedal Kauzer, ki ima v tej sezoni predvsem en cilj - osvojiti olimpijsko zlato.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.