Drugi športi

Savdijcev sneg na Rogli ne moti

Rogla, 15. 12. 2012 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nasprotniki slovenske rokometne reprezentance na bližnjem svetovnem prvenstvu, reprezentanti Savdske Arabije, se mudijo na zahtevnih pripravah v Sloveniji, in to na visoki nadmorski višini zimskega središča Rogla.

Slovenski rokometaši počasi zaključujejo prvi del tekmovalnega leta, takoj zatem pa najboljše posameznike čaka začetek priprav na svetovno prvenstvo v Španiji. Nekoliko prej kot varovanci Borisa Denića pa so s pripravami na vrhunec reprezentančne sezone začeli reprezentanti Savdske Arabije – igrali bodo v skupini s Slovenci – ki so zanimivo na 'mučenje' pod taktirko Nenada Kljajića pripotovali prav v Slovenijo. Iz toplega arabskega sveta so najboljši posamezniki iz omenjene dežele prispeli naravnost v zimsko idilo Rogle. "Kakšna je idila zares ni pomembno in nizke temperature nas ne motijo. Pomembno je, da treniramo na visoki nadmorski višini, da imamo na razpolago dober fitnes in veliko telovadnico, in to je tisto, kar v prvem delu priprav potrebujemo," je za 24ur.com povedal Hrvat na klopi Savdijcev Kljajić, ki je v preteklosti kot igralec in trener pogosto bival prav na Rogli. Ne nazadnje so na Zreškem Pohorju pogosto gostovali člani hrvaške izbrane vrste in tudi ekipa nekdanjega evropskega klubskega velikana Zagreba, za katerega je klient slovenskega agenta Andreja Beliša igral in zasedbo tudi treniral.

Nenad Kljajić (v sredini) je zadovoljen s pogoji za delo na Rogli, kjer jih je konec tedna obiskal tudi agent Beliš (desno).
Nenad Kljajić (v sredini) je zadovoljen s pogoji za delo na Rogli, kjer jih je konec tedna obiskal tudi agent Beliš (desno). FOTO:

Potem ko je kot mlad trener na klopi Zagreba skupaj s sodelavci pustil kar viden pečat, pa se omenjeni podaja na selektorsko pot, torej po stopinjah pokojnega očeta Velimirja: "Resnično je to moj selektorski začetek, videli bomo, kako bo po končanem svetovnem prvenstvu. Načeloma naj bi se dogovorili za sodelovanje tudi v prihodnje. Imam nizko ekipo, najvišji igralec v višino meri vsega 193 cm, a vemo, da igralci s tega prostora veljajo za zelo borbene in eksplozivne. Nedvomno jim manjka veliko rokometnega znanja, v večini klubov trenirajo enkrat dnevno, nekateri pa še to ne. To je bilo zelo dobro vidno na testiranjih, kjer je mnogim manjkalo kar veliko." Po napornih pripravah so Kljajićevi izbranci imeli prvi prosti dan, na Rogli pa so ga izkoristili predvsem za zimske radosti.

Napredek možen, osvojene točke bi bile ...
Poleg Slovencev bodo tekmeci Savdijcev na SP še Belorusi, Poljaki, Korejci in Srbi, njihov selektor pa poudarja, da bi bila zmaga na tekmovanju velik uspeh. "Nedvomno je v ekipi viden velik napredek, a za svetovno prvenstvo to še ni dovolj. Če osvojimo kakšno točko, bi bil to zelo lep uspeh, zmaga in kakšen remi pa bi pomenili fenomenalen rezultat," zaključuje Hrvat na klopi Savdske Arabije, ki je svoje varovance na Roglo pripeljal ob posredovanju slovenskega agenta, v sklopu prvega dela priprav pa bodo odigrali tudi dva prijateljska obračuna, več pripravljalnih dvobojev pa jih čaka v Poreču.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebivoje
15. 12. 2012 21.34
-2