Drugi športi

Saunders pred borbo za naslov prvaka: Leeja ne podcenjujem, a ni Golovkin

Manchester, 17. 12. 2015 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto zvečer od 20.00 naprej si boste lahko na VOYO ogledali prenos boksarskega spektakla iz Manchestra. V glavni borbi večera se bosta za naslov svetovnega prvaka srednje kategorije po verziji WBO pomerila Andy Lee in Billy Joe Saunders.

Andy Lee in Billy Joe Saunders se bosta v soboto pomerila za naslov svetovnega prvaka po verziji WBO.
Andy Lee in Billy Joe Saunders se bosta v soboto pomerila za naslov svetovnega prvaka po verziji WBO. FOTO: Reuters

V soboto se nam znova obeta zanimiv boksarski večer. Piko na i mu bosta postavila Andy Lee in Billy Joe Saunders, ki se bosta udarila za naslov svetovnega prvaka. Čeprav bo naslov prvaka branil Lee, je pred dvobojem večje pozornosti deležen Saunders. "Ne želim podcenjevati Andyja Leeja, a ni ravno Gennady Golovkin. Potrebno ga je spoštovati in tako se ga bom v soboto tudi lotil," je pred obračunom dejal neporaženi 26-letnik, njegov irski tekmec pa verjame, da zmagovalca sobotne borbe čaka lepa prihodnost. "Zmagovalcu se bo odprlo veliko lepih priložnosti. Ne bova se udarila le za šampionski pas, ampak tudi za ponos. Glede na omenjeno nas čaka zelo zanimiv večer," pravi 31-letni Irec, ki je na 37 dvobojih vknjižil 34 zmag, dva poraza in en remi.

A bolj kot o obračunu med Saundersom in Leejem, na Otoku govorijo o morebitnem povratnem dvoboju med Saundersom in Chrisom Eubankom mlajšim. Slednji je minuli konec tedna z izjemno predstavo ugnal Garyja O'Sullivana in potrdil svoje mesto med najboljšimi borci v srednji kategoriji. Saunders in Eubank sta se pomerila novembra lani, po soglasni sodniški odločitvi pa je slavil Saunders. "Premagal sem ga. Zvečer gre spat z mislijo name, v postelji misli name. Jaz lahko grem spat vedoč, da sem opravil z njim in sem ga premagal. Nimam težav. Ponudite mi dovolj denarja in pomeril se bom z njim, sploh ni težave. Lahko ga pustim čakati, saj sem ga že premagal. Na koncu se bova borila, ko bom jaz tako rekel. Zato se naj še naprej bori s komerkoli si želi, a če bodo gledalci res zahtevali povratni dvoboj, ne bo težave. Sem borec in pripravljen sem stopiti v ring s komerkoli," je za Sky Sports povedal Saunders, ki na 22 dvobojih doslej še ni doživel poraza.

Prenos boksarskih dvoboj iz Manchestra si boste lahko v soboto od 20.00 naprej ogledali na VOYO.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.