Drugi športi

Šarapove ne bo v New York, odpovedala tudi sodelovanje s Connorsom

New York, 22. 08. 2013 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova je odpovedala sodelovanje na zadnjem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu ZDA. Ob tem je prekinila še sodelovanje z dosedanjim trenerjem Jimmyjem Connorsom.

Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova, tretja igralka sveta na lestvici WTA, je ponoči prirediteljem odprtega prvenstva ZDA sporočila, da je zaradi poškodbe ne bo na zadnji grand slam sezone. Nekdanja zaročenka slovenskega košarkarskega branilca Saše Vujačića ima že dalj časa težave z ramenom. "Maria nas je na večer žreba obvestila, da letos ne bo mogla nastopiti v New Yorku zaradi poškodbe desne rame, zato je odpovedala nastop," je potrdil direktor turnirja David Brewer.

Marija Šarapova
Marija Šarapova FOTO: Reuters

Šarapova je po porazu v drugem krogu Wimbledona odigrala le en dvoboj. Po dolgem premoru zaradi poškodbe boka se je na igrišča vrnila minuli teden v Cincinnatiju, vendar izpadla že v prvem nastopu proti Američanki Sloane Stephens. Poleg tega se je po manj kot mesecu dni sodelovanja razšla tudi s trenerjem Jimmyjem Connorsom. Zaradi njene odpovedi bo tretja nosilka OP ZDA zdaj Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Zelo težka odločitev
"Rada bi le obvestila vse zveste privržence, da je bila odpoved igranja na odprtem prvenstvu ZDA zelo težka odločitev. Naredila sem vse, kar sem lahko, da bi po Wimbledonu pozdravila poškodbo, a časa je bilo premalo,'' je v prvi izjavi po sprejetju odločitve povedala ruska teniška lepotica, ki se ji je najprej ponesrečil projekt 'brezplačne' reklame med samim turnirjem, kasneje pa je morala na svojo žalost odpovedati še igranje na igriščih Flushing Meadowsa.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SchumiUberAlles
22. 08. 2013 12.55
+5
Eeeee škoda, da na US Opnu ne bo ruske lepotice... :/ Jo bom precej pogrešal... Upam, da čimprej najde trenerja in da se vrne v formo! ;)
shotalick
22. 08. 2013 12.39
+4
a ni Sugarpova.. :P
loen1
22. 08. 2013 11.29
+20
Obvezno vsakič omenite da je Vujačićeva bivša :)
Mitutoyo
22. 08. 2013 12.19
+11