Drugi športi

Šarapova po odločitvi CAS dokončno ostala brez nastopa na OI

Moskva, 12. 07. 2016 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
5

Mednarodno športno arbitražno razsodišče v Lozani (Cas) je odločitev o dvoletni prepovedi nastopanja ruske teniške igralke Marije Šarapove prestavilo na september. Ruska teniška igralka bo tako morala počakati na odločitev in bo izpustila OI in OP ZDA.

"Marija Šarapova in Mednarodna teniška zveza (ITF) sta se strinjali, da Cas svojo odločitev sporoči predvidoma 19. septembra 2016," so v sporočilu za javnost zapisali pri Casu in nadaljevali, da je do dogovora prišlo zaradi tega, ker vpleteni potrebujejo več časa za dokazno gradivo in ker so terminsko neusklajeni. To pomeni, da Šarapova ne bo mogla nastopiti na avgustovskih olimpijskih igrah v Rio de Janieru in tudi na teniškem turnirju za grand slam v New Yorku.

Športnica, ki ima v svoji zbirki karierni grand slam, zmagala je na vseh štirih največjih turnirjih OP Avstralije, Rolandu Garrosu, Wimbledonu in OP ZDA, je bila pozitivna na meldonij letos januarja med uvodnim turnirjem za veliki slam v sezoni Melbournu.

Marija Šarapova
Marija Šarapova FOTO: AP

Svetovna protidopinška agencija (Wada) je omenjeno snov na črni seznam v športu prepovedanih snovi vključila šele z letošnjim 1. januarjem, športnica pa je krivdo za pozitiven izid zvalila prav na nevednost oziroma slabo obveščanje o tem, da je to zdravilo pri boleznih srca zaradi stisnjenih žil ter preventivi pri sladkorni bolezni prepovedano.

Mednarodna teniška zveza ji je izrekla dvoletno kazen, Rusinja pa se je pritožila na CAS. Če bo mednarodno športno razsodišče zavrglo pritožbo, bo izpustila osem turnirjev za grand slam in OI. Kazen se Šarapovi izteče 25. januarja 2018.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Principat
12. 07. 2016 21.55
vse je proti rusiji ,, prevelik trn je
Uporabnik113089
12. 07. 2016 17.01
-1
Ni bila na dopingu, ko jo je servisiral Slovenec. Bolgar jo je totalno pokvaril. Zanimivo je da vsi zbolijo šele potem ko jih dobijo pri nečednostih. Tudi Bavčarja so "operirali" na podoben način.
Vig1
12. 07. 2016 10.57
+0
Če ima bolno srce zaradi stisnjenih žil in zraven še sladkorno bolezen, potem bi jo morali oprostiti :-) Če pa je zdrava in je kljub temu jemala ta zdravila potem pa si kazen brez razmišljanja zasluži.
MA007
12. 07. 2016 12.02
+2
Vsaj preberi kaj piše a si polpismen nikjer ne piše da ima ona sladkorno oziroma stisnjene zile imbicil
Vig1
12. 07. 2016 15.52
+2
Nepismen imbicil meni piše da sem polpismen. Hahaha. Piše, da je jemala zdravila za stisnjene žile in sladkorno. Sarkazem in satira sta ti pa očitno tuji. Ah ti otroci s telefoni, vsi bi nekaj komentirali pa še brati ne znajo.