Drugi športi

Šarapova noče biti več 'krava na ledu'

Pariz, 29. 05. 2012 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ruska tenisačica je uspešno začela z nastopi na turnirju za grand slam v Parizu, edinem turnirju velike četverice, ki ga še ni osvojila. "Ljubezni" do peščene podlage nikoli ni skrivala, a je prepričana, da lahko letos naredi korak naprej in zmaga.

Marija Šarapova je trenutno številka 2 na svetovni teniški lestvici.
Marija Šarapova je trenutno številka 2 na svetovni teniški lestvici. FOTO: Reuters

Na OP Francije v tenisu ruska lepotica Marija Šarapova, zaročenka slovenskega košarkarja Saše Vujačića, nima lepih spominov. Pravzaprav ji peščena podlaga nikoli ni preveč ustrezala, tako da je pariški turnir tudi edini od turnirjev velike četverice, ki ga 188 centimetrov visoka tenisačica še ni osvojila. Dvakrat je bila v polfinalu, leta 2007 in nato tudi lani, letos bi rada naredila korak naprej. O svoji "ljubezni" do oranžne podlage je pred časom tudi samokritično izjavila, da se na tej podlagi giblje kot "krava na ledu", vendar se je stanje od takrat precej spremenilo. Na boljše, vsekakor, saj ima igralka, trenutno številka 2 na svetovni teniški lestvici, visoke cilje. V prvem krogu je brez težav, s "kravato" (6:0, 6:0) v pičlih 48 minutah odpravila Romunko Cadantu. "Veliko pomenijo izkušnje, vseskozi se učiš in veš, kako reagira tvoje telo in kdaj potrebuješ trening in kdaj počitek in zdi se mi, da sem napredovala," je za Reuters dejala 25-letna Rusinja.

Na OP Francije je največji dosežek ruske lepotice polfinalni nastop.
Na OP Francije je največji dosežek ruske lepotice polfinalni nastop. FOTO: Reuters

Rusinja je teniška profesionalka od leta 2001, v karieri pa je osvojila tri turnirje za grand slam in samo z nagradami zaslužila že skoraj 20 milijonov ameriških dolarjev, v Parizu pa dobro ve, da zaradi počasne podloge tekme lahko trajajo kar dolgo. "Fizično in psihično sem pripravljena, da lahko odigram sedem tekem eno za drugo, brez velikih oscilacij. Včasih sem odigrala tri nize in sem bila na naslednji tekmi povsem izmučena, sedaj je drugače" je še dodala Šarapova.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fugu
29. 05. 2012 16.37
+22
Bravo Marija, potegni letos do konca!!
bigfudge
29. 05. 2012 20.51
+9