Drugi športi

Sabalenka po smrti nekdanjega partnerja: Nepredstavljiva tragedija

Miami, 21. 03. 2024 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.L., STA
Komentarji
0

V torek je nenadoma umrl nekdanji beloruski hokejist Konstantin Kolcov. Dva dni po tragediji se je na Instagramu oglasila druga teniška igralka sveta Arina Sabalenka, ki je bila v zadnjih letih njegova zasebna partnerica in zapisala, da je Kolcova smrt "nepredstavljiva tragedija".

"Konstantinova smrt je nepredstavljiva tragedija in čeprav nisva bila več skupaj, je moje srce zlomljeno," je zapisala Sabalenka in javnost prosila, naj v teh težkih časih spoštuje njeno zasebnost in zasebnost družine Kolcova. 

Zapis Sabalenke na Instagramu.
Zapis Sabalenke na Instagramu. FOTO: Instagram

Kolcov in Sabalenka sta par postala poleti 2021 in od takrat sta na družbenih omrežjih pogosto delila skupne trenutke, saj je nekdanji hokejist tenisačico pogosto podpiral ob tehniških igriščih. Pred tragičnim dogodkom v javnosti sicer ni bilo informacij, da Belorusa zasebno nista več skupaj. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V medijih so najprej zaokrožile informacije, da je Kolcov umrl zaradi pljučne embolije. A so pozneje predstavniki policije v Miamiju kot vzrok smrti navedli "očiten samomor". Izključili so možnost, da bi bila smrt posledica kriminalnega dejanja ali nasilnega ravnanja druge osebe oziroma oseb. 

Sabalenka naj zaradi smrti nekdanjega partnerja ne bi odpovedala nastopa na teniškem turnirju WTA serije masters 1000 v Miamiju z nagradnim skladom 8,9 milijona ameriških dolarjev. Petindvajsetletnica, ki je letos v Melbournu na odprtem prvenstvu Avstralije osvojila svoj drugi turnir za grand slam po vrsti, je dan po tragičnem dogodku v Miamiju že opravila teniški trening. Sabalenka, ki je doma iz Minska v Belorusiji, živi in trenira v Miamiju na Floridi v ZDA.

Novico o smrti je prva objavila ruska hokejska ekipa v kontinentalni ligi KHL Salavat Julajev iz Ufe, pri kateri je bil Kolcov pomočnik trenerja. Kolcov je opravljal tudi dolžnosti glavnega trenerja beloruske hokejske reprezentance.

To je bila druga tragedija, ki je prizadela Sabalenko. Njen oče Sergej, prav tako nekdanji hokejist, je leta 2019 umrl v starosti 43 let.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3