Drugi športi

Ryder cup: Američani vodijo s 5:3

Chicago, 29. 09. 2012 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uvodni dan prestižnega golfskega turnirja za Ryderjev pokal na igrišču Medinah Country Club blizu Chicaga se je bolje razpletel za ameriške igralce, ki proti evropskim vodijo s 5:3.

Pred več kot 40.000 gledalci, ki so na trenutke za svoje ljubljence navijali kot na nogometni tekmi, so se v dopoldanskem delu najprej pomerili po štirje ameriški in evropski pari v tako imenovanih "foursomes", v katerih igralca iz iste ekipe izmenoma udarjata žogico vse do luknje. V tovrstni igri sta bili ZDA in Evropa enakovredni, tako da sta popoldanske "fourballs" začeli z 2:2. Pri "fourballs", v katerih prav tako igrajo po štirje pari iz ene in druge ekipe, a igrajo vsak s svojo žogico, točko ekipi pa prinese tisti, ki jo prvi spravi v luknjo, pa so se bolj izkazali gostitelji. Dobili so tri od štirih dvobojev, pokazali nekaj izvrstnih udarcev in večinoma povsem nadigrali Evropo.

Phil Mickelson
Phil Mickelson FOTO: Reuters

Svetla točka pri slednji je bil novinec na teh tekmovanjih, Belgijec Nicolas Colsaerts, ki je praktično sam (njegovemu kolegu v paru Leeju Westwoodu namreč ni šlo prav nič od rok) Evropi priigral zmago nad parom Steve Stricker/Tiger Woods. Colsaerts je namreč dosegel kar osem "birdiejev" in "eagle" ter tako izničil sicer solidno Woodsovo igro. Če sta Woods in Stricker prvi dan izgubila oba dvoboja proti Evropejcem, pa se je bolj izkazal Phil Mickelson, ki je skupaj s Keeganom Bradleyjem prvič doslej dobil uvodna dvoboja na tem tekmovanju. Mickelson in Bradley sta v "foursomes" odpravila Sergia Garcio in Luka Donalda, v "fourballs" pa Roryja McIlroya in Graema McDowella. "Prav vsi so uvodni tekmovalni dan igrali zelo dobro, predvsem pa zbrano od začetka do konca kroga. Zabavali so se. Ko se je pokazalo sonce, smo bili iz udarca v udarec boljši. Tako se mi je vsaj zdelo,“ je po uvodnem tekmovalnem dnevu dejal ameriški kapetan Davis Love III.

Več na GOLFPORTAL.INFO

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.