Drugi športi

Rutenka za dober milijon evrov k Barceloni

Barcelona, 12. 07. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Belorusiji rojeni rokometaš Ciudad Reala Sergej Rutenka naj bi v naslednjih dneh podpisal triletno pogodbo s špansko Barcelono, prestop pa bo po prvih ocenah vreden kar milijon in dvesto tisoč evrov.

Sergej Rutenka je nekoč igral tudi za slovensko reprezentanco, pred nekaj tedni pa se je odločil, da bo vnovič igral za Belorusijo.
Sergej Rutenka je nekoč igral tudi za slovensko reprezentanco, pred nekaj tedni pa se je odločil, da bo vnovič igral za Belorusijo. FOTO: Reuters
Rokometaš španskega Ciudad Reala Sergej Rutenka naj bi v naslednjih dneh podpisal triletno pogodbo z moštvom Barcelone, katalonski velikan pa bo zanj Ciudad Realu moral odšteti kar milijon evrov, s čimer postaja nekdanji član Celja Pivovarne Laško tudi rekorder po višini plačane odškodnine. Novica naj bi postala uradna v prihodnjih dneh, čeprav zaenkrat še vsi akterji nemo molčijo. Med njimi je tudi zakoniti zastopnik beloruskega rokometaša David Caballero. Španski agent je bil namreč nad našim klicem zelo presenečen, čeprav je bilo naše vprašanje le, ali je njegov klient Rutenka resnično novi član Barcelone. Po nekajsekundnem razmisleku je za 24ur.com dejal: "Tega ne želim komentirati. Sergej ima še štiriletno pogodbo s Ciudad Realom."
Beloruski rokometaš (levo) se je s Ciudad Realom letos veselil naslova evropskega klubskega zmagovalca.
Beloruski rokometaš (levo) se je s Ciudad Realom letos veselil naslova evropskega klubskega zmagovalca. FOTO: Reuters

Nekdanji slovenski reprezentant, ki je po selitvi v Ciudad Real sprejel španski potni list, je pred kratkim potrdil, da bo spet igral za belorusko izbrano vrsto. Do prihodnjega tedna pa bo bržkone jasno tudi, ali se je 27-letni rokometaš naveličal življenja v Ciudad Realu in bo odslej razveseljeval gledalce v dvorani Blaugrana. Milijon evrov je tudi najvišja odškodnina, ki jo je kateri izmed klubov plačal za prestop igralcev. Doslej sta veljala za najdražja prestopa prestop Ivana Balića iz Portland San Antonia k Zagrebu (800 tisoč evrov) in Alena Muratovića iz Valladolida k Flensburgu (800 tisoč evrov). Vodstvo rokometnega kluba Barcelona je pred začetkom letošnje sezone že kupilo ruskega reprezentanta Konstantina Igropula, enega od največjih španskih rokometnih talentov Daniela Sarmienta (prej Ademar Leon) in srbskega vratarja Danijela Šarića (prej Portland San Antonio). Po prvih informacijah naj bi v treh letih Rutenka za igranje v katalonskem velikanu prejel kar 1,2 milijona evrov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nemix
12. 07. 2009 14.35
mislim da je bil tudi prestop Romera vreden okoli milijon €
Leyyci
12. 07. 2009 12.36
-TOTKO- Niti Nogometaš, Niti rokometaš... noben športnik ni vreden milijon €.
-MARIBOR-
12. 07. 2009 12.21
Toliko ali pa še več je vreden najslabši nogometaš v španski laligi. V rkometu se vrti samo drobiž ob raznih prestopih. Ali je nogomet precenjen ali pa so ostali športi z žogo podcenjeni - presodite sami.
Mazagazaaa
12. 07. 2009 12.06
za karabatiča pa kavtičnika je bla skupej 1M€ pa nebod pameten bojler....
katalonc
12. 07. 2009 10.54
sam zanimiu miljon evrou pa je rekord usi "vauuuuu" pri fuzbalu pa.... zanimiu da so take razlike pohvalno za rokomet sam nvm pol bi recimo laporta k je predsednik skupne barcelone loh uzeu od prestopa enga igralca 10 miljonou pa dau u rokomet pa bi meu tm dream team podobno tud za kosarko drugac pa sergei come to barca:)
najram
12. 07. 2009 09.40
rutenka je kot izvrsten igralec sigurno vreden tega denarja,marsikateri klub bi ga rad imel v svoji sredini pa nima denarja da bi si ga lahko privoscil,sergej srecno v novi sredini
bojler007
12. 07. 2009 08.26
Emmmm...a ste mogoce pozabil da ste pred mesecem porocali o prestopu Nikole Karabatica in Vida Kavticnika...Odskodnina je bila sicer skupna samo se v rokometnih krogih ve da je bila za Karabatica preko 1M€. Torej novinarji...smesni ste z svojimi clanki ki niso 100% preverjeni ampak....mah kaj cmo.