Drugi športi

Rudolf z izidom sezone zaključil na 21. mestu, Bau obstal v kvalifikacijah

Rio de Janeiro, 12. 08. 2016 20.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Žan Rudolf je na olimpijskih igrah odprl slovenske atletske nastope in tekmovanje na 800 metrov z najboljšim dosežkom v sezoni 1:46,93 končal na 21. mestu, plavalec Martin Bau pa je v disciplini 1500 metrov prosto obstal v kvalifikacijah.

Žan Rudolf je zaključil na 21. mestu.
Žan Rudolf je zaključil na 21. mestu. FOTO: STA

Žan Rudolf je v svoji skupini zasedel peto mesto, za napredovanje pa bi moral biti med najboljši trojico, ali pa se tja prebiti preko doseženega izida, za kar mu je zmanjkalo tri desetinke sekunde.

"Vesel sem, da sem na olimpijskih igrah dosegel svoj najboljši izid, a za polfinale bi moral teži precej hitreje, državni rekord, ali vsaj blizu. Malo mi je zmanjkalo. Nisem še pripravljen na konkurenco v svetovnem merilu. Vidi se, da sem v Evropi lahko okrog finala, za svetovno prvenstvo in olimpijske igre pa me čaka še trdo delo. Vsaj dve do tri leta, da se bom lahko kosal s tekmeci, saj je za najboljše izid 1:45 igranje, meni pa bi se za to morala zgoditi popolna tekma," nastopa v zahtevnih deževnih razmerah ni olepševal 23-letni Ljubljančan, ki pa mu je za polfinale zmanjkalo manj, kot je pričakoval.

Kot je povedal, sta se s trenerjem dogovorila, da se na začetku ne zažene, ampak prihrani delček energije za zadnji del: "Sledil sem občutku nog. Morda so mi tekmeci 200 metrov pred ciljem preveč ušli, a tudi če bi se jih držal, bi dobil dve ali tri desetinke, kar prav tako ne bi zadostovalo za napredovanje," je še dejal atlet ljubljanskega Massa in potožil nad jutranjim startom, kar mu nikakor ne ustreza. "A to in slabo vreme sta bila za vse enaka."

Sezona za slovenskega rekorderja z nastopom na olimpijskem stadionu v Riu še ni končana, saj ga čaka po igrah še nastop v Velenju in v začetku septembra na mitingih v Italiji, po krajšem premoru pa se bo začel pripravljati na novo sezono, v kateri bo prva večja tekma marčevsko dvoransko evropsko prvenstvo v Beogradu.

Bau obstal v kvalifikacijah
Mariborski plavalec Martin Bau, ki je danes na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru plaval na 1500 metrov prosto, je obstal v kvalifikacijah. Med 45 tekmovalci je zasedel 36. mesto. S časom 15:29,95 je bil sedmi v svoji skupini, za najhitrejšim v kvalifikacijah, Italijanom Gregoriom Paltrinierijem, je zaostal za dobrih 45 sekund.

"Prve igre so za mano. Želel sem si sicer osebni rekord, a glede na to, da sem ga letos odplaval že dvakrat, je bilo tretjič težko. S trenerko sva skušala narediti drugačne zaključne priprave, manj sem spuščal, a očitno bi moral na tekmo z bolj mehkimi rokami. Ne vem sicer, kakšne sem imel vmesne čase, a vem, da sem skušal začeti hitreje, a tekma ni bila prava, saj sem kasneje izgubil še stik z vodilnimi in res ni šlo najboljše," je po tekmi povedal 21-letni mariborski plavalec.

Slovenski plavalni nastopi na OI se tako zaključujejo, v vodi bo samo še daljinska plavalka Špela Perše, ki jo nastop čaka v ponedeljek.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.