Drugi športi

Rosbergu in Hamiltonu s strani šefa Mercedesa Tota Wolfa zadnje opozorilo pred suspenzom

Silverstone, 07. 07. 2016 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Le nekaj dni po zadnjem incidentu med dirkačema Mercedesa na VN Avstrije je šef moštva Toto Wolf zbranim medijem na četrtkovem terminu VN Velike Britanije v Silverstonu razložil, da sta dirkača prejela zadnje opozorilo pred suspenzom.

Rosberg in Hamilton sta prejela 'rumeni karton'.
Rosberg in Hamilton sta prejela 'rumeni karton'. FOTO: AP

Ponovno medsebojno srečanje med dirkačema Mercedesa Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom bi lahko imelo negativne posledice na njuno dirkanje, je pojasnil šef moštva Toto Wolf. Ta je številne sestanke, ki so jih imeli z dirkačema na sedežu moštva v Brackleyju opisal kot nogometni rumeni karton obema dirkačema. Kakšne sankcije bi sledile za katerega izmed dirkačev, Wolf sicer ni razkril, kot možnost pa se omenja izpustitev ene od velikih nagrad v koledarju formule 1. Realnejša možnost pa bi lahko bila, da bi nove dele dirkalnikov eden od dirkačev dobil kasneje kot drugi ter, da bi pri izbiranju strategije dirke eden izmed dirkačev imel prednost pred drugim. "Odločili smo, se da novih pravil znotraj moštva ne bomo razlagali javnosti," je pojasnil Wolf, ki je razkril, da bi poleg športnih omejitev dirkača lahko prejela tudi denarni kazni.

Razlog za izredne sestanke v Brackleyju je bil trk obeh dirkačev Mercedesa v zadnjem krogu VN Avstrije, kar ni bilo povšeči vodilnim možem vodilne ekipe svetovnega prvenstva, potem ko bi Rosberg in Hamilton lahko zakockala dvojno zmago Mercedesa. "Ni nam bil všeč manever, ki se je zgodil v Avstriji. Takšni manevri se ne smejo več dogajati," je zaključil Wolf.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kritik16
08. 07. 2016 13.40
-1
Če ne zaspiš zraven, potem ni dobra dirka.
grozjak
08. 07. 2016 08.31
+1
če se ne bi zaletela, sploh ne bi vedel, da še kar dirkajo...............toliko o vespa formuli.......
murate
07. 07. 2016 20.57
+3
suspendirat je treba celo F1