Drugi športi

Rosberg s prvega startnega mesta na VN Madžarske

Budimpešta, 26. 07. 2014 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemec Nico Rosberg (Mercedes), vodilni v svetovnem prvenstvu, je bil najhitrejši v kvalifikacijah velike nagrade Madžarske v formuli ena.

Nedeljsko dirko na Hungaroringu bo tako Nico Rosberg začel s prvega startnega mesta. Drugi je bil njegov rojak in branilec naslova prvaka Sebastian Vettel (Red Bull), tretji pa Finec Valtteri Bottas (Williams). Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), drugouvrščeni v SP, je imel težave že na prvem kvalifikacijskem treningu. Njegov dirkalnik se je vžgal in bil v plamenih, dirko v nedeljo bo začel z zadnje vrste. Na Hunagororingu je zmagal v prejšnjih dveh letih, najhitrejši pa je bil letos na vseh treh prostih treningih. Rosberg si je v dramatičnih kvalifikacijah šestič v sezoni in desetič v karieri priboril prvo startno mesto. Pred 19. dirko sezone in poletnim premorom ima v skupnem seštevku 14 točk prednosti pred Hamiltonom.

Nico Rosberg
Nico Rosberg FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SUTA
27. 07. 2014 10.18
+5
Tle nekaj smrdi. Postaja ze malo cudno da vse okvare pri mercedesu se dogajajo pri Hamiltonu... to je ze malo sumljivo... ocitno pri mercedesu hocejo da zmaga nemec! Vseeno upam da se motim in da bo na koncu prvak Hamilton kar si tudi zasluzi.
.jest
26. 07. 2014 23.27
+3
Motorji F1 bi, kot vodilna elita v moto dirkah morala imeti najmanj 2000 do 3000 ccm. Če pa želijo imeti zelene dirke, pa naj ustanovijo svojo dirkalno prvenstvo. Upad privržencev in ogledov dirke je očiten.
nastjamarko
26. 07. 2014 20.39
+3
ne gledam vec tega eco sporta. totaln podn. moto-gp je zakon. ko bo mel kavni mlincek spet zvok da te strese ko gre mimo pa mal vec akcije.
Los Galacticos
26. 07. 2014 19.51
+8
Ecclestone že desetletje menja pravila kot po tekočem traku da bi naredil F1 bolj zanimivo, ali pa izenačeno, ne vem samo kako mu je ob tem uspel tak rezultat da je F1 postala toliko monotona kot še nikoli... Red Bull 4 sezone brez konkurence, zdaj pa očitno Mercedesova era... Edino kar se zgodi zanimivo v današnji F1 je da Hamilton ali pa Rosberg štartajo iz ozadja, samo tako lahko gledamo živo dirko... Z pravili je uničil Ferrari, tokrat očitno Red Bull, zdaj je na vrsti Mercedes... Dobri stari časi proste izbire gum ( mi se zdi da je enkrat R. Schumacher odpeljal eno dirko na samo enem setu gum ), ter dolivanje bencina... Še tisto pravilo na zadnji dirku dvojne točke? Kr neki! Varnost? Na predzanji dirki so 20min popravljali nenevarno ograjo pod SC zastavo, na zadnji so pa dovolilo da redarji kar sredi dirke uletijo na štartno ciljno ravnino in odpeljejo bolid na varno in to brez varnostnega avta... Če je hotu zanimivo F1 bi takrat zahteval SC in bi bili vsi skupaj par krogov pred koncem, posledično bi bilo več prehitevanj, Hamilton bi pa ujel Rosberga mogoče... Še dobro da se je William letos vmešal med Ferrari in Red Bull, če ne bi bilo še bolj monotono...
hotchilipoper
26. 07. 2014 20.11
+4