Drugi športi

Rosberg v Suzuki najhitrejši v kvalifikacijah

Suzuka, 26. 09. 2015 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Najboljši startni položaj pred dirko formule 1 za VN Japonske si je zagotovil Nico Rosberg. Lewis Hamilton je bil na drugem mestu, Valtteri Bottas pa na tretjem. Daniil Kvjat je imel nesrečo in je uničil dirkalnik.

Mercedesova voznika Nico Rosberg in Lewis Hamilton sta bila najhitrejša v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Japonske v Suzuki. Nemec Rosberg je ciljno črto prečkal pred aktualnim svetovnim prvakom in vodilnim Britancem Hamiltonom in si tako zagotovil najboljše izhodišče na startu dirke.
Rosberg si je še drugič v letošnjem svetovnem prvenstvu v kvalifikacijah privozil pole position ter tako kot lani na Japonskem, ko je prehitel kasnejšega zmagovalca Suzuke Hamiltona.

Hamilton je tokrat po manjši napaki v prvem hitrem krogu zaostal 76 stotink sekunde, vendar pa ni dobil priložnosti za odgovor moštvenemu kolegu. Kvalifikacije so se namreč končale predčasno, ko je svoj dirkalnik raztreščil Red Bullov Rus Danil Kvjat, ki je iz uničenega dirkalnika izstopil nepoškodovan. V drugi startni vrsti bosta nedeljsko dirko začela Finec Valtteri Bottas (Williams) in Nemec Sebastian Vettel (Ferrari).

V skupnem seštevku vodi Hamilton z 41 točkami naskoka pred Rosbergom na drugem in 49 točkami naskoka pred Vettlom na tretjem mestu.

Nico Rosberg
Nico Rosberg FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TurboBart
27. 09. 2015 08.06
Zelo sem zadovoljen z članki na 24ur,ki nas obveščajo o raznih temah,kot naprimer šport.Ampak ljudje božji,članka o Hrvatih nisem zasledil že par ur!!!!!Kaj se dogaja,kaka zarota ali kaj.Dajte nekaj gor o Hrvatih,bilo kaj.Lahko o Kati in njeni bradavici!Ker Slovenci na vikend nimajo po kom pljuvat pa šinfat,o izbeglicah pa itak imate članke zaklenjene.Zato takoj članek o Hrvatih.....AHA HA HA HA HA HA HA
Lorenzo>Rossi
26. 09. 2015 09.51
+10
Ta formula je ze par let cist hin
PJANSKA_LIGA
26. 09. 2015 13.41
-5
svetlobna leta pred na smrt dolgočasnmu moto gp-ju
den456
26. 09. 2015 14.15
+4