Drugi športi

FOTO: Romuni niso bili dorasel tekmec

Koper, 31. 10. 2012 21.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska rokometna reprezentanca je v uvodnem kvalifikacijskem obračunu za nastop na evropskem prvenstvu leta 2014 s 34:26 ugnala Romunijo. Najučinkovitejša pri zmagovalcih sta bila s po petimi goli Luka Žvižej in David Špiler.

Slovenska rokometna reprezentanca je po krajših pripravah dočakala prvi kvalifikacijski test v bitki za evropsko prvenstvo leta 2014. Varovanci Borisa Denića, ki so dvoboj začeli v pričakovani postavi (na krilih Luka Žvižej in Dragan Gajić, zunanja linija David Špiler Uroš ZormanJure Dolenec, krožni napadalec Matej Gaber) so po izjemnem začetku vodili že s 6:1, pomagala ni niti minuta odmora romunskega selektorja Elidorja Voice. Slovenci so nato nekoliko popustili in gostje so se uspeli pri izidu 12:11 približati na vsega gol zaostanka, a so pričakovano v zadnjih minutah prvega dela popustili in in gostitelji so na odmor odšli s tremi goli naskoka (16:13).

V drugem delu obračuna pa so Slovenci vnovič igrali tako kot na začetku dvoboja. S trdo obrambo, izvrstnim vratarjem Gorazdom Škofom in raznovrstno igro v napadu so brez večjih težav višali prednost. Poznale se niso niti menjave v slovenski reprezentanci, saj je dvanajst minut pred koncem obračuna izid znašal že 27:18 v slovensko korist. Denićeva četa do izteka igralnega časa ni popuščala, igralci so izpolnjevali selektorjeve naloge in gledalci v koprski Bonifiki so dočakali prvo slovensko zmago v novem kvalifikacijskem ciklusu.

Luka Žvižej je Romunom zabil 5 golov.
Luka Žvižej je Romunom zabil 5 golov. FOTO: Damjan Žibert

Potem ko so Slovenci vodili že z 32:22, se je dvoboj končal z izidom 34:26. Najučinkovitejša v slovenski izbrani vrsti sta bila Luka Žvižej in David Špiler (oba 5 golov).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mattu-beda_k
01. 11. 2012 00.38
+5
cestitkeee...:)