Drugi športi

Rola izgubil finale v Poznanju

Poznanj, 20. 07. 2014 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski teniški igralec Blaž Rola, trenutno 82. na jakostni lestvici ATP, je izgubil finalni dvoboj turnirja serije challenger v Poznanju na Poljskem z nagradnim skladom 35.000 evrov.

Blaž Rola
Blaž Rola FOTO: Damjan Žibert

Od 23-letnega Blaža Role je bil boljši Belgijec David Goffin, ki je zmagal s 6:4 in 6:2. Ptujčan je doslej petkrat nastopil v finalih turnirjev challenger, zmagal je le letos marca na Kitajskem.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

adadaa
20. 07. 2014 20.14
-4
Do svetovne klase, ki jo predstavlja prva deseterica ima Rola še veliko let dela, če tja sploh želi priti. Igranje samo na vaških turnirjih ne bo naredilo iz njega svetovn ega igralc a. Enako velja ya KAVCiĆA, ki igra le na turnirjih Challenger, povsod drugje izpade v I. ali drugenm krogu. Oba morata imeti profesionalne trwenerje., nbe kake mame in očete in slovenske kvazi trenerje, sicer nosta le obrobna igralca za Portorož in druge teniške zaselke. .
F50.
20. 07. 2014 20.36
+7
hehe no ja... ne strinjam se najbolj, blažev tu ne gre kritizirati. seveda je najbolj všečno, da hodiš samo po velikih turnirjih (masters, grand slami, 500), ampak po mojem mnenju je za igralce, ki so nekje v bližini 100tega mesta bistveno bolj smiselno hoditi tudi na challengerje (no, pa na grand slame predvsem zaradi financ) in nabirati lažje točke. gre za to, da če hodiš samo na velike turnirje in nisi nosilec boš v 1. ali 2. krogu naletel na nosilca, ki bo najbrž vsaj 50-ti igralec sveta, pogosto pa še boljši. recimo celo lansko sezono je, če se ne motim, bedene hodil na premočne turnirje vse tja do US opna in rating mu je po uspešnem začetku leta počasi začel padati, kljub temu da ni igral slabo. če pa ti s challengerji in drugimi turnirji uspe dobiti dovolj točk za npr. 50. ali 60. mesto, potem pa se je res že smiselno fokusirati na ATP turnirje, kjer boš na kakšnem 250 turnirju tudi nosilec. ta čas za oba blaža najbrž šele prihaja. kavčič pa me je pa od poškodbe naprej v zadnjih 2 mesecih res navdušil z napredkom (iz nekje 130. na 78. če se ne motim). če tako nadaljuje, bo do konca leta že zelo visoko. podobno velja za rolo. drugače pa rola ravno prihodnji teden nastopa na ATP turnirju v gstaadu. aja če pa sanjaš o top 10 igralcu iz slovenije, potem pa te moram zbuditi iz sanj... slovenija v tenis vlaga bistveno premalo za top 10 igralca. imamo vsega skupaj 1 challenger pa še ta ima relativno nizek denarni sklad za challengerje. še dobrih 5 let nazaj nismo imeli nobenega igralca v top 200, tako da smo s sedanjim stanjem lahko še dokaj zadovoljni. bolj realno je razmišlati o enem igralcu, ki je konstantno okoli 50-ega mesta (žemlja je npr. za kak mesec že bil tam). lp
Krtaksn.
20. 07. 2014 20.00
-4
Pol sam sebe, ko dre k vitaminov.
MesOjediPinGvin
21. 07. 2014 06.07
+1