Drugi športi

Na rokometnem derbiju Celjani boljši od Velenjčanov

Celje, 07. 10. 2015 21.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometni derbi v prvi slovenski ligi se je razpletel z zmago gostiteljev. Rokometaši Celja Pivovarne so v 6. krogu 1. NLB leasing lige za štiri gole premagali velenjsko Gorenje (28:24) in ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice.

Celjani ostajajo gospodarji slovenskih rokometnih igrišč. V Zlatorogu so najhujšim domačim tekmecem iz bližnjega Velenja prizadejali enajsti poraz v nizu, hkrati pa dosegli 57. zaporedno zmago - bodisi v državnem ali pokalnem tekmovanju - na domačem prizorišču. Z današnjo zmago so sami vodilni na prvenstveni lestvici s 100-odstotnim izkupičkom.

Celjani in Velenjčani se se v današnjem medsebojnem obračunu v mestu ob Savinji požvižgali na umetniški vtis, oboji so se spogledovali z zmago, za dosego tega cilja pa niso izbirali sredstev. Glede bojevitosti si oboji zaslužijo najvišjo možno oceno, ne eni ne drugi niso varčevali z močmi, brezkompromisna igra pa je prinesla tudi številne začetniške napake, neizdelane in zgrešene strele na obeh straneh.

V tem neizprosnem boju so bili sprva v prednosti Velenjčani, ki so si dvakrat priigrali dva gola prednosti (1:3, 4:6), a gostitelji so jih v nadaljevanju ujeli in si v drugi polovici prvega polčasa celo priigrali rahlo vodstvo (9:8), ose pa so v sami končnici vendarle izkoristile igralca več na igrišču in z golom Maria Šoštariča na veliki odmor odšle s prednostjo gola (11:10).

Drugi polčas so bolje pričeli gostitelji, v 41. minuti so si priigrali do tistega obdobja igre svoje najvišje vodstvo na tekmi (17:15), a le minuto kasneje so jih gosti ujeli in poravnali izid. A nato so izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta znova dvignili frekvenco svojih obratov, vratar Ivan Gajić je nanizal nekaj bravuroznih obramb, njegovi soigralci v polju so si v 51. minuti priigrali prednost šestih (24:18), v 53. sedmih golov (25:18), lepo zalogo v golih pa ohranili vse do konca obračuna. V celjski ekipi se je kar enajst igralcev vpisalo med strelce, najbolj učinkovita sta bila Luka Žvižej in Blaž Janc s petimi goli, toliko sta jih v gostujoči zasedbi dosegla tudi Staš Skube in Mario Šoštarič.

Luka Žvižej
Luka Žvižej FOTO: Miro Majcen

Izid:
Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje 28:24 (10:11)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BARCA 2014
08. 10. 2015 06.02
+3