Drugi športi

Rokometašice Krima izgubile tudi proti Budućnosti

Ljubljana, 13. 02. 2015 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu glavnega dela lige prvakinj v Stožicah izgubile proti podgoriški Budućnosti z 20:23 (8:16). Prva strelka Ljubljančank je bila Mavsarjeva s sedmimi goli.

Dvakratne evropske prvakinje so proti Budućnosti izgledale svetlobna leta oddaljene od nekdanje slave. Predvsem v prvem polčasu je nemoč proti izrazitim favoritinjam iz Podgorice naredila svoje, v prve pol ure si je namreč Budućnost priigrala odločilno prednost in na koncu zasluženo prišla do novih dveh točk (tekme v tej sezoni lige prvakinj sploh še ni izgubila). Na drugi strani pa Krim, ki mu ne gre očitati borbenosti, razpoloženost strelk pač (zadevale so le štiri igralke), ostaja prikovan na dno skupine 1 praktično brez možnosti za napredovanje.

Čeprav je trenerka Krima Marta Bon tekmo začela z Mišo Marinček v vratih, Tamaro Mavsar in Majo Luković na krilih, Elizabeth Omoregie na položaju krožne napadalke ter z Allison Pineau, Aljo Koren in Mirjeto Bajramosko na zunanjih položajih, je ta postava le za relativno kratek čas obstala na igrišču. Po izidu 2:2 so namreč favorizirane gostje iz Črne gore začele resno upravičevati svojo vlogo. V obrambi so zlahka onemogočale Krimovo postavo, ki se je ob nemoči že v uvodnih trenutkih pogosto menjala, v napadu pa so znale izkoriščati svojo kakovost in moč. Z delnim izidom 5:0 so v 12. minuti vodile že z 9:3, v 19. minuti pa je razpoložena Romunka Cristina Neagu zadela že za 12:5. To je že jasno nakazalo, v katero smer se bo odvila tekma lanskih finalistk tega tekmovanja in ljubljanskega kluba, ki bolj ali manj skuša zgolj preživeti in razvijati mlade igralke. V tem pogledu je danes zadovoljila Omoregiejeva. Podobno razmerje moči se je nadaljevalo do konca polčasa, tako da je Budućnost drugi polčas začela z zajetno in glede na prikazano tudi že z odločilno prednostjo osmih zadetkov.

Krimovke so izgubile tretjo tekmo drugega dela.
Krimovke so izgubile tretjo tekmo drugega dela. FOTO: Damjan Žibert

Ko so izbranke Dragana Adžića v uvodu drugega dela z delnim izidom 3:0 prišle že na 19:8, je bil zmagovalec odločen, vse drugo so bili zgolj kozmetični popravki končne razlike in izida. Domačim je ob številnih nenatančnih strelih gostij sicer uspelo znižati zaostanek tudi na vsega štiri zadetke, v 60. minuti celo na tri. A vse to je bilo zgolj popravljanje vtisa, čeprav je obramba delovala precej bolje, prav tako pa napad s Pineaujevo in Omoregiejevo na čelu, ki je v veliki meri poskrbel za delni izid 9:2 in omenjeno znižanje zaostanka. Kljub na koncu relativno nizkemu porazu je imela Budućnost večino časa vse vajeti igre v svojih rokah in tekmice držala na varni razdalji.

Izid:
Krim Mercator - Budućnost 20:23 (8:16)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nusa-slovenija
14. 02. 2015 21.37
+2
Krim je uničil slovenski ženski rokomet.
pomlad14
14. 02. 2015 10.53
+2
Ne gledam več rokometa, odkar so moške in ženske ekipe tako nazadovale.
šmajser1
13. 02. 2015 21.59
+3
KJE SO IGRE NEKOC EVROPSKEGA KRIMA....NO..SAJ S CELJEM JE POVSEM ENAKO...
nusa-slovenija
16. 02. 2015 13.19
Evropski Krim je uničil slovenski ženski rokomet.