Drugi športi

Rokometaši Vardarja in Veszprema finalisti lige Seha

Brest, 07. 04. 2017 22.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši skopskega Vardarja so na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja lige Seha v beloruskem Brestu s 36:28 (19:12) premagali Zagreb. Veszprem pa je na drugi polfinalni tekmi po podaljšku premagal domači Meškov s 33:31 (29:29, 14:14).

Aktualni makedonski prvak je odpor Zagrebčanov, ki jih je prvič vodil novi trener Slavko Goluža, zlomil že v prvem polčasu. Najboljši strelec Vardarja je bil Hrvat Ivan Čušić z osmimi goli, dva manj je za Vardar dosegel Vuko Borozan, medtem ko je bil pri Zagrebčanih z osmimi goli najbolj učinkovit Zlatko Horvat, sedemkrat pa je mrežo nasprotnika zatresel Stipe Mandalinić.

Slovenska trojka v vrstah Zagreba se ni ravno izkazala, saj Matevž Skok ni ubranil niti enega strela od enajstih proti njegovim vratom, David Miklavič je dosegel en gol, Darko Cingesar pa se ni vpisal med strelce. V tem tekmovanju so nastopili tudi Celjani in Velenjčani, ki so po rednem delu tekmovanja osvojili peto oziroma šesto mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Aktualni prvaki lige Seha, rokometaši Vezsprema, ki so redni del tekmovanja končali na drugem mestu, so imeli veliko težav, da so zlomili odpor borbenih domačinov, ki so na vsak način želeli zaigrati v velikem finalu. Toda madžarska ekipa je imela v podaljšku bolj zbrane rokometaše in se je še drugič zaporedoma uvrstila v finale, v obeh pa se je nato veselila zmage. Predlani je Veszprem v finalu premagal prav Meškov, lani pa je bil boljši od Vardarja, s katerim se bo pomeril tudi v nedeljo.

Najboljši strelec tekme je bil rokometaš Meškova Rastko Stojković z devetimi goli, dva manj je za domačine prispeval Iman Jamali, pri gostih jih je sedem dosegel Momir Ilić, s petimi se je izkazal nekdanji slovenski reprezentant Dragan Gajić, Gašper Marguč se je med strelce vpisal trikrat, Blaž Blagotinšek pa se ni vpisal med strelce.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.