Drugi športi

Rokometaši v generalki za Madžare premagali Avstrijce

Maribor, 02. 06. 2014 19.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometaši so v generalki za izjemno pomembna dvoboja z Madžari za uvrstitev na SP v začetku prihodnjega leta v Katarju - prvi sosedski obračun bo 8. junija v Veszpremu, povratni pa 15. junija v Velenju - v mariborski Lukni ugnali igralce iz Avstrije.

Slovenski selektor Boris Denić je dvoboj s severnimi sosedi odprl z "udarno sedmerko": na vratih je bil Gorazd Škof, na krilnih položajih Luka Žvižej in Dragan Gajić, na zunanjih Sebastian Skube, Marko Bezjak in Jure Dolenec, na mestu krožnega napadalca Matej Gaber, v obrambnih nalogah pa je Peter Pucelj menjal Skubeta. Ta je svoje delo opravila dobro, pred prvimi slovenskimi menjavami v 13. minuti, ko je Dean Bombač na mestu organizatorja zamenjal Bezjaka, si je priigrala lepo prednost štirih golov (8:4), na igrišču pa ni bilo zaznati niti najmanjše preračunljivosti v napadu in obrambi. Verižne menjave v slovenski vrsti sprva niso porušile njenega ritma, v 17. minuti je povedla z 10:5. Nato so Denićevi igralci s klopi vidno popustili - v prvi polovici tekme na igrišče nista stopila le Primož Prošt in David Miklavčič, medtem ko Davida Špilerja, ki je šele v nedeljo prišel iz Belorusije, ni bilo v kadru - in tekmecem dovolili, da so jih v 26. minuti ujeli (12:12), dve minuti kasneje pa jim celo ušli (13:14).

Boris Denić
Boris Denić FOTO: Damjan Žibert

V drugi polovici tekme je Denić še dodatno premešal kader in nekaterim igralcem namenil nekaj več počitka pred veliko pomembnejšima dvobojema z Madžari, zavoljo pogostih menjav tudi ritem igre ni bil na ustrezni ravni. V 39. minuti so si njegovi varovanci priigrali dva gola prednosti (21:19), a so jim severni sosedi vseskozi dihali za ovratnik, v zadnjih petnajstih minutah pa je Denić z vrnitvijo "uvodne postave" zadeve postavil na pravo mesto.

V slovenski vrsti je bil najbolj učinkovit Dragan Gajić s 14 goli, Sebastian Skube jih je dosegel šest, Vid Kavtičnik pa pet.

Izid:
Slovenija
- Avstrija 34:29 (14:14).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luc22
03. 06. 2014 17.53
+0
Ta Denič nima pojma! Človek pa kaj ti ni jasno, da pustiš vzameš Kavtičnika in pustiš enega največjih diamantov slo. Rokometa -Marguča. Čudno, da nisi Dolenca zamenju za Dobelška- RES SI NESPOSOBN, TI NEMORŠ VODIT NITI ŽUŽMBERGA!!!!!!!!
Tomaž Špendal
04. 06. 2014 09.24
Brez konfliktnega Zormana, ki rine in zadržuje igro, gre veliko bolje