Drugi športi

Rokometaši iz Celja osvojili 21. naslov državnih prvakov

Celje, 25. 05. 2017 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjani ostajajo absolutni gospodarji slovenskih rokometnih igrišč, po zmagoslavju na aprilskem zaključnem turnirju za pokal Slovenije v Mariboru pa so po današnji zmagi nad novomeško Krko z 38:26 (18:14) v predzadnjem krogu končnice za prvaka v ligi NLB osvojili že 21. naslov državnih prvakov.

Celjani slavijo 21. naslov državnih prvakov. Blaž Janc po sezoni odhaja v Kielce.
Celjani slavijo 21. naslov državnih prvakov. Blaž Janc po sezoni odhaja v Kielce. FOTO: SEHA

Celjska zasedba je od slovenske osamosvojitve naprej le petkrat ostala brez naslova državnih prvakov. Prvič je primat na domačih tleh izgubila v sezoni 2001/02, ko so slavile Prule 67, trikrat je naslov najboljšega osvojilo velenjsko moštvo v sezonah 2008/09, 2011/12 in 2012/13, enkrat pa se je končne zmage veselila koprska zasedba v sezoni 2010/11.

Po koncu sezone bo celjska ekipa doživela številne kadrovske spremembe. Blaž Janc odhaja v poljske Kielce, Miha Zarabec v nemški Kiel, Vid Poteko v beloruski Brest, mesto ob Savinji pa bodo zapustili tudi dolgoletni kapetan Luka Žvižej, Brazilec Atrhur Patrianova, Litovec Povilas Babarskas in Srb Ivan Gajić.

V celjskem klubu so že začeli sestavljati igralski mozaik za prihodnjo sezono: svoj prihod so že potrdili Francoz Ivan Anić, Črnogorec Branko Vujović, Španec Daniel Dušebajev ter Slovenca Urh Kastelic in Jan Jurečič, od sezone 2018/19 pa bo v Celju igral tudi Hrvat Josip Šarac.

Pred Celjani je v tej sezoni le še "revijalna" tekma z Velenjčani, ki bo v petek, 2. junija, v dvorani Zlatorog. Konec tega tedna bodo na sporedu še druge tekme predzadnjega kroga, prihodnji teden pa še tekma zadnjega kroga v končnicah za prvaka in obstanek. Že zdaj je znano, da bodo prvoligaško druščino zapustili Slovenj Gradec 2011, Dol TKI Hrastnik, Drava Ptuj in Istrabenz plini Izola, iz 1. B SRL pa sta se v najmočnejšo ligo uvrstila Herz Šmartno in Slovan.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
25. 05. 2017 22.14
+0
Čestitke Celjanom. Zasluženo. Naslednjo sezono odhajajo nosilci, praktiččno cela prva postava in zato bo potrebnu celju pripeljati po mojem mnenju vsaj še kakšno okrepitev na srednjem zunanjem, ker tam po odhodu Zarabca Celje enostavno nima niti približno advokatne zamenjave zanj. David Razgor je kvaliteten igralec, ki pa vseeno gledena močno postavo Gorenja, ne mori nuditi zadosti visoke kvalitete kot prvi organizator igre po mojem mnenju. Legende se rojevajo, kalijo in dvigajo v Celju ter na koncu odhajajo, a ostajajo za vedno zapisane v naših srcih. Prihajajo novi igralci, ki si ustvarijo ime in potem zopet odidejo. Celje pa je središče vsega, legend, lovorik, ponosa, bogate zgodovine, ... Tako je vedno bilo in tako bo tudi tudi tokrat. Čestitke strokovnemu štabu in igralcem za prigaran pokalni naslov in naslov državnih prvakov. Enkrat za Celje vedno za Celje!
Chelsea1991
25. 05. 2017 21.54
-2
kakšen uspeh, tole je še manj zanimiva liga kot bayernliga...saj spet nebojo oddali niti točke...v ligi prvakov in sehi pa tema....
vrquarantasei
25. 05. 2017 20.57
+2
cele cele cele sampion sampion sampiooon