Drugi športi

Rokometaši Gorenja so se poslovili od Lige prvakov

Flensburg, 23. 03. 2013 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Rokometaši velenjskega Gorenja so se od letošnje Lige prvakov poslovili v osmini finala. Velenjčani so se na povratni tekmi v Nemčiji zelo dobro kosali s Flensburgom, vendar je tekmec zmagal z izidom 27:25 in se uvrstil v naslednji krog.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v Flensburgu odigrali povratno tekmo osmine finala v evropski Ligi prvakov. Velenjčani so skušali nadoknaditi tri gole zaostanka z nedeljske tekme v Rdeči dvorani (25:28), vendar jim ni uspelo, nemško-slovenski klubski obračun je dobil favoriziran Flensburg. Ose tokrat niso mogle računati na napadalca Mateja Gabra, so se pa njegovi soigralci dobro borili, vendar je bil odločilen zaključek tekme, ki so ga dobili gostitelji, pri čemer so kljub vodstvu Gorenja skozi večji del srečanja zmagali s 27:25.

Velenjčani so navkljub slabemu izhodiščnemu položaju pogumno odigrali dvoboj na severu Nemčije. V enajsti minuti so zavoljo odličnih obramb Mattiasa Anderssona zaostali s 3:5, a nato vendarle ujeli pravi ritem ter z dvema zaporednima goloma Marka Bezjaka in enega Nika Medveda v 16. minuti povedli z 8:7. Le dve minuti kasneje so povišali na 9:7, kar je Vranješa prisilo k prvi minuti odmora na tekmi. Po njej so gostitelji začeli vršiti strahovit pritisk, v 24. minuti so tudi izenačili na 10:10, a "ose" so nadaljevale z dobro igro v obrambi, s preudarno predstavo v napadu pa so na velik odmor odšli z golom prednosti (14:13). Tamšetovi izbranci so v drugi minuti nadaljevanja, po golih Bezjaka in Klemna Cehteta, izničili zaostanek iz Velenja in povedli s 16:13. V naslednjih dobrih petih minutah pa "mrknili", kar so gostitelji izkoristili in naredili delni izid 4:0 in gosti so v 37. minuti znova zaostali za gol (16:17). V nadaljevanju nikakor niso našli zdravila za nemškega reprezentanta Holgerja Glandorfa, ta je v uvodnih desetih minutah drugega polčasa dosegel kar pet golov, njegovi soigralci pa so bili pod velenjskim nadzorom.

Ose so vse do zadnjega sodnikovega žvižga z bojevito predstavo držali domače rokometaše in njihove privržence na trnih, v 47. minuti so po golu Medveda znova povišali na +2 (23:21). Le tri minute zatem se je zgodil ključni trenutek, ko je Cehte, do tedaj je dosegel osem golov, namerno udaril Jacoba Heinla in zaradi tega prejel rdeč karton. Velenjčani so Nemcem kljubovali do 54. minute, ko je Jure Dolenec povišal na 25:24, v sklepnih minutah pa jim je zmanjkalo moči za popoln preobrat. V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Klemen Cehte z osmimi in Marko Bezjak s šestimi goli, za Flensburg-Handewitt je Holger Glandorf dosegel devet zadetkov.

Marko Bezjak
Marko Bezjak FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Flensburg-Handewitt – Gorenje Velenje 27:25 (13:14)

 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ole-ole
25. 03. 2013 14.02
rokomet je med drugimi športi, golf ima svoj zavihek, bravo 24 kur, vi pa znate rangirat športe.