Drugi športi

Rokometaši Gorenja iz Velenja obstali v polfinalu pokala EHF

Berlin, 16. 05. 2015 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji drugi polfinalni tekmi sklepnega turnirja v Berlinu izgubili proti nemškemu Füchseju iz Berlina s 24:27 (12:16).

Niko Medved
Niko Medved FOTO: Damjan Žibert

Velenjčani v drugem polfinalnem obračunu pokala EHF v nemški prestolnici niso uprizorili velikega podviga. Gostitelji sklepnega turnirja drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini so bili pretrd oreh za slovenske podprvake, ki jih po današnjem porazu v nedeljo čaka obračun za tretje mesto s tekmeci iz danskega Skjerna, ki je na današnji prvi polfinalni tekmi moral priznati premoč nemškemu Hamburgu s 23:27 (11:14).

Velenjčani v zadnjih štirih letih niso kos tekmecem iz Nemčije. Nazadnje so marca leta 2011 ugnali rokometaše iz Göppingena, od tedaj naprej pa nanizali same poraze proti evropskim prvokategornikom iz Mannheima, Flensburga in Hamburga. Tudi v današnjem obračunu proti berlinskim lisicam, "navidezno" najšibkejšim nemškim predstavnikom, se jim ni izšlo.

Uvodna velenjska postava - v vratih Klemen Ferlin, na krilnih položajih Mario Šoštarič in Niko Medved, na položaju krožnega napadalca Senjamin Burić, na zunanjih položajih pa Michal Szyba, Staš Skube in Marko Dujmovič, slednjega je v obrambi menjal Mitja Nosan - je obračun proti favoriziranemu Füchseju začela brez strahu. Domača zunanja vrsta je bila pod njenim nadzorom, zelo dobro se je odzvala tudi v sedmi minuti, ko je zaostala za dva gola (2:4) in že štiri minute kasneje tekmo postavila v začetno izhodišče.

V trdi in telesno zelo zahtevni tekmi visokega ritma je nemška tujska legija imela kar veliko dela z velenjskim napadom, še posebej pod drobnogledom je bil ideolog igre Skube, ki pa je navkljub temu dobro vodil svoje soigralce na igrišču. Nekaj več vrzeli je bilo v slovenski obrambi, Berlinčani so denimo v uvodnih dvajsetih minutah kar šestkrat izvajali sedemmetrovke, na srečo Velenjčanov pa so gostitelji zapravili tudi nekaj "čistih" priložnosti. Izbranci Gregorja Cvijića so v sklepnih minutah prvega polčasa povsem popustili in v 28. minuti zaostali 10:15, na velik odmor pa odšli s primanjkljajem štirih golov (12:16).

Mario Šoštarič
Mario Šoštarič FOTO: Damjan Žibert

Ose so slabo odprle drugo polovico tekme. Že v četrti minuti nadaljevanja so kar pošteno pogledale tekmecem v hrbet (12:18), k njihovi boljši predstavi ni pripomogla niti zelo hitra Cvijićeva minuta odmora in njegovi napotki. Razlika med berlinsko in velenjsko ekipo je v nadaljevanju imela le manjša odstopanja, niti igre je vseskozi imela v svojih rokah berlinska zasedba, velenjska pa se je dve minuti pred koncem z velikim trudom približala na dva gola zaostanka (24:26), bližje pa ni zmogla.

V velenjski ekipi je Marko Dujmovič dosegel pet, Senjamin Burić, Mario Šoštarič in Luka Dobelšek po tri gole, v berlinski sta bila najbolj učinkovita Šved Fredrik Petersen s sedmimi in Rus Konstantin Igropulo s šestimi zadetki.

Izid:

Gorenje Velenje - Füchse Berlin 24:27 (12:16)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poslanka sexs
16. 05. 2015 19.55
+3
nic zato so pa vsaj nekaj zasluzili bravo gorenje