Drugi športi

Rokometaši brez Klemna Cehteta na olimpijske kvalifikacije?!

Čatež ob Savi, 01. 04. 2016 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometna reprezentanca se je zbrala v Čatežu, kjer je začela priprave na kvalifikacijski turnir za OI. Ta bo med 8. in 10. aprilom v Malmöju, izbranci Veselina Vujovića pa bodo na Švedskem skušali storiti vse za nastop na tretjem olimpijskem turnirju v zgodovini. Nastop je odpovedal Klemen Cehte.

Veselin Vujović
Veselin Vujović FOTO: Damjan Žibert
Slovenski rokometaši so na OI do zdaj igrali dvakrat, prvič v Sydneyju 2000, drugič pa v Atenah 2004. Na Švedskem bodo med 8. in 10. aprilom lovili tretji nastop na OI, nasprotniki pa bodo Španci, Švedi in Iračani. Vozovnico za Rio si bosta priigrali prvouvrščeni reprezentanci. Selektor Veselin Vujović je na seznam za priprave uvrstil 21 igralcev, a je nastop v zadnjem trenutku odpovedal Klemen Cehte. Ta se je direktorju reprezentance Urošu Mohoriču zahvalil za povabilo in sporočil, da ima v naslednjih dneh z Al Shababom dve tekmi in da jih želi odigrati, saj s klubom še nima rešenega statusa za novo sezono. "Nimam komentarja. Javil se je direktorju reprezentance Urošu Mohoriču, da ni gotov glede pogodbe, da klub ni najbolj zadovoljen, ker bo odsoten. Uroš mu je rekel, naj se javi meni. Poslal mi je zahtevek za skype, odgovoril sem mu, poslal sem mu pet ali šest sporočil in ga klical pet- ali šestkrat, ni odgovoril. Ni ga tu. Ne verjamem, da bo. Žal mi je, da ga ni. Dokler bom selektor ga verjetno ne bom več klical," je o tem povedal Vujović, ki je na opoldanskem zboru pozdravil 13 igralcev. Gorazd Škof se bo reprezentanci pridružil kasneje, Dean Bombač, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik, Gašper Marguč in Simon Razgor pa imajo še klubske obveznosti.

Švedska in Slovenija sta se srečali pred nekaj meseci na EP. Tekmo so (tesno) dobili Skandinavci.
Švedska in Slovenija sta se srečali pred nekaj meseci na EP. Tekmo so (tesno) dobili Skandinavci. FOTO: AP

V primerjavi z evropskim prvenstvom na Poljskem Vujović ne bo mogel računati na Luko Žvižeja in Dragana Gajića, ki sta se poslovila od reprezentance. Priložnost so dobili nekateri mlajši igralci, kapetan Uroš Zorman o tem pravi: "Celo kariero govorim, da smo majhen narod, z majhno bazo igralcev. Nimamo 100 vrhunskih igralcev. Vsak, ki je bil pomemben člen reprezentance, se bo poznal. Nenadomestljivih igralcev ni. Zato so drugi tu, ki imajo kakovost. Treba bo stopiti v njihove čevlje in dokazati. Na mladih svet stoji."

Slovenija lov na olimpijsko vozovnico začne v petek, 8. aprila, ob 17. uri proti Španiji. V soboto ob 18.30 jo čaka Švedska, v nedeljo ob 18.45 pa še Iran.

Seznam rokometne reprezentance za olimpijske kvalifikacije:

- vratarji: Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Gorazd Škof (Nantes), Matevž Skok (Lubbecke);
- levi krili: Darko Cingesar (Maribor Branik), Simon Razgor (Meškov Brest);
- levi zunanji: Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg), Borut Mačkovšek (Eisenach);
- srednji zunanji: Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Marko Bezjak (Magdeburg), Dean Bombač (Pick Szeged);
- desni zunanji: Jure Dolenec (Montpellier), Vid Kavtičnik (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay), Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško);
- desni krili: Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (Gorenje Velenje);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
01. 04. 2016 18.31
+3
srebrnibreg
01. 04. 2016 18.46
+3
Zaradi denarja. Tam bo več zaslužil in naj, če u je denar več kot igranje za državo v kateri se je učil igrati rokomet.