Drugi športi

Celjani le še zmago oddaljeni od državne krone

Velenje, 26. 05. 2015 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so tudi na drugi tekmi finala državnega prvenstva premagali velenjsko Gorenje. V Rdeči dvorani so bili boljši z 31:28. Tako lahko na četrtkovem tretjem obračunu velikega finala že osvojijo nov državni naslov.

Potem, ko so rokometaši Celja Pivovarne Laško brez večjih težav dobili uvodni obračun velikega finala proti velenjskem Gorenju (35:25), so se pivovarji odpravili na gostovanje v vedno vročo Rdečo dvorano. Njihov cilj je bil doseči drugo zmago, posledično ostati neporaženi v domačem prvenstvu, z zmago pa bi si priborili prvo zaključno žogo za ubrnitev državne krone. Četa Branka Tamšeta se je zavedala, da pot do zmage ne bo tako lahka, kot pred domačimi gledalci. Vid Poteko je zabil za vodstvo gostov, a tekmec je prek Nika Medveda takoj izenačil. V takšnem ritmu se je izid gibal le nekaj minut, saj so nato Celjani pobegnili na 5:2, Miha Zarabec je kasneje poskrbel za vodstvo z 8:4, nazadnje pa so pivovarji vodili s štirimi goli tudi ob koncu prvega dela, ko je bilo 16:12. Zmotilo jih ni niti, da je steber obrambe Poteko zelo zgodaj imel že dve izključitvi, tako, da Tamše z njim ni mogel resneje računati v boju z velenjskimi strelci.

Blaž Blagotinšek
Blaž Blagotinšek FOTO: Miro Majcen

V nadaljevanju so nekoliko bolje začeli izbranci Gregorja Cvijića. Z goloma Sejamina Burića in Maria Šoštarića so se približali na 17:15, a ne za dolgo. Državni prvaki so se hitro spet 'odlepili', pobegnili na +4, v 40. minuti prvič na dvoboju na +5 (21:16) in redki na tribunah velenjske dvorane so verjeli, da se lahko do izteka igralnega časa še kaj spremeni. A ose, kot je vzdevek Velenjčanov, so se prebudile, zabile pet golov zapored in pri 21:21 je bila psihološka prednost spet na strani domačinov. Tekmeca sta v zaključku prikazala izjemno borbenost, Celjani niso več mogli pobegniti za več kot gol, Velenjčani pa so jih vseskozi lovili.

Pri vodstvu pokalnih prvakov s 25:24 je velenjski vratar Benjamin Burić najprej zaustavil 'kontro' Blaža Janca, nato še Ivana Sliškovića, a na srečo Celjanov, domačini tega niso izkoristili. Pet minut pred iztekom igralnega časa je bila razlika še naprej le gol v korist Tamšetove čete. Štiri minute pred koncem dvoboja je Blaž Blagotinšek goste popeljal do dveh golov prednosti, a domačini se niso predajali. Kljub vsemu jim je ob koncu zmanjkalo nekaj moči in tudi kanček športne sreče, da bi prišli do prve zmage v velikem finalu. Pivovarji se so Rdečo dvorano zapustili z novo zmago (31:28) in si priigrali prvo zaključno žogo za osvojitev državnega naslova.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomjaz
27. 05. 2015 15.26
+1
pa kaj delal včeraj Zarabec, pa kje najdu vse luknje, pa je to je noro.
štajerc55
27. 05. 2015 11.18
+2
BRAVO BRANČ !! GREMO PO NOVO KANTO CELANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fghfhfhfhf
27. 05. 2015 09.33
+2
ENKRAT ZA CELJEEE VEDNO ZA CELJEE!!! BRAVO TAMŠE!!! KER JE TO KRALJ OD TRENERJA!!!!!
CFC1
27. 05. 2015 02.28
+4
General tamše na klopi in bog Zarabec na igrišču + pomoč Šliškoviča, kaJ češ lepšega (Zarabec dejansko je eden najboljših organizatorjev igre na svetu (POVSEM REALNO REČENO). Kaj človek počne najprej zadeva pol pa ga podvajajo al pa natrenutke potrojijo, ampak ta še vedno najde luknjo v obrambi tam kjer je ni al z prodorom, driblingom, metom od daleč, ali odlično podajo. VSAKA ČAST RES! Svaka čast tudi Sliškoviču in Tamšetu praktično vsem, če smo povsem pošteni. Enkrat za Celje, vedno za Celje!
Mojebesedesozakon
27. 05. 2015 14.44
-2
Lepo da si tak navijač. Me zanima kdaj si izvedel za Zarabca. Sigurno takrat ko je prišel v Celje. Pa nimam nič proti njemu. Je eden boljših v Slovenski ligi, naša liga pa razen Celje ni ne vem kaj. Ne se prehitro vžigat. Enako velja za Tamšeta. Vsak trener ima za seboj nekaj igralcev od katerih pobira provizije in ga posledično tišči naprej. Slovenija pač.