Drugi športi

Gams na derbiju Velenjčanom zagotovil remi v zadnjih sekundah tekme

Velenje, 26. 04. 2017 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V Velenju sta se na derbiju 5. kroga rokometne Lige za prvaka pomerila Gorenje in Celje Pivovarna Laško. Tekma se je končala z delitvijo točk (25:25), zadnji gol na tekmi je le tri sekunde pred koncem dosegel velenjski rokometaš Janez Gams.

Velenjsko-celjski derbi se je končal brez zmagovalca. To je prvič v sezoni, da Celjani niso premagali večnih tekmecev. Bili so blizu, a v zadnji minuti je Janez Gams poskrbel za točko domačih. To pomeni, da sta obe ekipi po 5. krogu končnice za prvaka izenačeni pri 47 točkah. Njuna zadnja medsebojna tekma v sezoni in bržčas odločilna za prvaka bo 2. junija v Celju. Ekipi sta bili v prvem polčasu dokaj izenačeni, večino časa pa so bili v rahli prednosti Velenjčani, ki so večkrat vodili tudi za tri zadetke, a na glavni odmor so prednost zadetka nesli Celjani.

V drugem delu so po zadetku Gregorja Potočnika domači v 42. minuti spet vodili, in sicer z 19:17, toda Celjani so še naprej pritiskali in v 54. minuti z golom Mihe Zarabca sami povedli s 23:21. Rok Ovniček je tri minute pozneje na veselje domačih navijačev zadel za novo izenačenje na 23:23 in napovedal zanimivo končnico. Zarabec je sicer v 59. minuti goste spet popeljal v vodstvo za dva gola (25:23), a je nato Nejc Cehte znižal na 24:25, Janez Gams pa je v zadnji minuti izid znova poravnal na 25:25, kar je bil tudi končni izid.

Pri domačih sta bila s po petimi goli najboljša Nejc Cehte in Niko Medved, pri gostih pa sta po zadetek več dosegla Miha Zarabec in Borut Mačkovšek. Gorenje bo v 6. krogu v soboto gostovalo v Ribnici, Celjani pa bodo gostili Urbanscape Loko.

Trener Celja Branko Tamše.
Trener Celja Branko Tamše. FOTO: SEHA

Izid:
Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško 25:25 (13:14)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Papapappa
26. 04. 2017 20.22
+2
Celje se lahko zahvali sam sodnikoma. na eni strani izključitev prva šele v 53 minuti, v prvem polčasu pa dobi Toskič rdečga za udarec, ki je bil šibkejši od vetra