Drugi športi

Roglič uživa v uspehih: 'Vse proslavim in podoživim'

Bergen, 25. 09. 2017 09.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kolesar Primož Roglič je na svetovnem prvenstvu v norveškem Bergnu dosegel nov mejnik v svoji kratki karieri kolesarja, spet pa se je zapisal tudi v zgodovino slovenskega kolesarstva. Osvojil je srebro v vožnji na čas, jo proslavil v družbi reprezentance in svojih najbližjih, nato pa se že obrnil v prihodnost.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Primož Roglič je svetovni podprvak v kronometru
    02:36
    Iz SVETA: Primož Roglič je svetovni podprvak v kronometru
  • Iz 24UR: Primož Roglič - od skakalca do kolesarja
    02:36
    Iz 24UR: Primož Roglič - od skakalca do kolesarja

"Zavedam se vseh uspehov, vse proslavim, uživam v trenutku. Svet se vrti naprej. Vedno je treba strmeti za novimi cilji," pravi Primož Roglič. Kronometrsko predstavo so v živo v Bergnu spremljali tudi njegovi najbližji, med njimi njegova izbranka, čestitke je prejemal od vseh po vrsti, naslednji dan pa je skupinica slovenskih navijačev, ki je prišla na zahod Norveške navijat za slovenske kolesarje, vzpetino Floyen, kjer je bil zaključek vožnje na čas, preimenovali v Roglabakken. Na enega od sedmih gričev okrog Bergna je Zasavec postavil najboljši čas kronometra, štiri dni po srebrnem vzpenjanju nanj pa je o njem dejal: "Rad imam ta klanec. Všeč mi je, da nima ritma, tudi dolžine nima. Vedel sem, da lahko vsaj na klanec postavim dober čas." Na lestvici Mednarodne kolesarske zveze je najboljši Slovenec pred SP zasedal 29. mesto, kar pomeni, da z letošnjimi uspehi sodi med najboljše na svetu. A se 27-letnik s tem sploh ne obremenjuje.

Primož Roglič je med drugim dobil kraljevsko etapo letošnjega Toura.
Primož Roglič je med drugim dobil kraljevsko etapo letošnjega Toura. FOTO: AP

"Sam lestvic niti ne pogledam. Nalogo imam ukvarjati se sam s sabo, s svojo pripravljenostjo, cilji." Roglič je na letošnjem SP vse misli in moči usmeril v kronometer, zato je po nedeljski cestni dirki priznal, da so mu manjkale daljše vožnje, zato je tudi imel nekaj težav, ko je šlo zares. Zdaj mu ni žal, da je startal obe dirki v Bergnu, tudi zaradi tega, ker ga letos čakata še dve enodnevni dirki, pa tudi zaradi tega, ker si v prihodnosti želi dobro nastopiti tudi na SP. "Dejstvo je, da me v prihodnjih dneh čakata dolgi dirki. Treba je odpeljati kakšno daljšo dirko. Če drugo leto želim oziroma upam na boljši rezultat na cestni dirki na SP, moram odpeljati, zaključiti, dati to čez, videti, kako vse gre. To so samo pozitivne izkušnje."

Roglič bo sezono končal v Italiji. Petega oktobra ga čaka enodnevna dirka Milano–Torino, dva dni pozneje še klasika svetovne serije, dirka po Lombardiji.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.