Drugi športi

Rockenfellerju 'pole', grešnik Ekström takoj za njim

Mioskva, 03. 08. 2013 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avtomobilistična karavana nemškega prvenstva turnih avtomobilov (DTM) je opravila kvalifikacije za dirko v Moskvi. Na premiernih kvalifikacijah na obrobju ruske prestolnice se je najbolje odrezal Nemec Mike Rockenfeller.

Dirkaška elita serije DTM je opravila kvalifikacije v Moskvi, z najboljšega startnega položaja pa bo premierno preizkušnjo omenjene serije začel Nemec Mike Rockenfeller. Tudi na obrobju ruske prestolnice je bila vseskozi v ospredju afera, imenovana "Steklenica vode", ki pa je očitno Šveda Mattiasa Ekströma le motivirala. Omenjeni, ki je zaradi "goljufanja" – najprej so ga v cilju previdno polivali z vodo, nato pa mu steklenico pred tehtanjem potisnili še v žep – ostal brez zmage na Norisringu, si je namreč privozil drugi startni položaj.

Mike Rockenfeller
Mike Rockenfeller FOTO: DTM
S tretjega bo dirko začel Brazilec Augusto Farfus. "Začetek dirkaškega konca tedna je dober, privozil sem si najboljši startni položaj. Želimo si lepega vremena, dobrega tempa na dirki in verjamem, da bo moj audi tudi na tej stezi deloval dobro,“ je po najboljšem času kvalifikacij povedal najhitrejši. Ob tem dodajmo, da se na premiernem dirkaškem koncu tedna v Moskvi mudijo tudi dirkaške legende, kot so Ralf Schumacher in Mika Häkkinen ter Vitalij Petrov, ki je še pred kratkim navduševal v formuli 1.

"Lepo je dirkati v Moskvi. Po vsem, kar se je dogajalo na Norisringu, je drugi startni položaj vrhunsko izhodišče,“ je dodal Ekström.

Pasica DTM (Moskva)
Pasica DTM (Moskva) FOTO:

startna mesta:

1. Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix)
2. Mattias Ekström (Audi Sport Team Abt Sportsline)
3. Augusto Farfus (BMW Team RBM)
4. Bruno Spengler (BMW Team Schnitzer)
5. Jamie Green (Audi Sport Team Abt Sportsline)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MesOjediPinGvin
03. 08. 2013 21.55
+3
Vitalij Petrov NAVDUŠEVAL v F1 ??? V kateri igrici to ? Če je on navduševal v F1, sem jaz prvak MotoGP !
Ata_Smrk
03. 08. 2013 16.52
+1
Kdo je RSC???