Drugi športi

Rezar zaustavil zadnji strel in prinesel zmago Gummerbachu

Ljubljana, 21. 10. 2012 21.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši nemškega bundesligaša Gummersbacha so v zadnjem prvenstvenem obračunu s 25:24 ugnali TV Grosswallstadt, junak pomembne zmage v bitki za sredino prvenstvene tabele pa je bil slovenski čuvaj mreže Aljoša Rezar.

Rokometaši v nemški Bundesligi nadaljujejo z napornim prvenstvom, v zadnjem krogu pa je spet zablestel vratar Gummersbacha Aljoša Rezar, ki je ob manjši poškodbi makedonskega reprezentanta Borka Ristovskega branil celoten dvoboj. Zaustavil je kar 17 poizkusov igralcev TV Grosswallstadta, vključno s strelom v zadnjih sekundah, in moštvu izdatno pomagal do zmage s 25:24. "Vesel sem. Zdržali smo pritisk v zadnjih trenutkih dvoboja in vknjižili pomembni prvenstveni točki,“ je za 24ur.com povedal čuvaj mreže, ki se je v nemškem delovnem okolju dobro znašel.

Aljoša Rezar, ki se je najpomembnejših vratarskih korakov naučil pri Hermanu Wirthu (levo), je proti Grosswallstadtu zbral 17 obramb.
Aljoša Rezar, ki se je najpomembnejših vratarskih korakov naučil pri Hermanu Wirthu (levo), je proti Grosswallstadtu zbral 17 obramb. FOTO: Damjan Žibert

Trener Emir Kurtagić mu zaupa, namenja minute, ko je to možno, Rezar pa jih praviloma s pridom izkorišča. V klubu imajo namreč dva zelo dobra vratarja, ki imata približno enakomerno porazdeljeno minutažo, Gummersbach pa je letošnje tekmovalno leto začel veliko bolje kot lanskega, saj so pri štirih zmagah in petih porazih ter plujejo v mirnih vodah. Lani so bili namreč v tem času gladko zadnji. "Liga je izenačena, tekme si vrstijo druga za drugo in verjamem, da bomo nadaljevali po začrtani poti,“ je še dodal 29-letnik, ki želi v Nemčiji nadaljevati športno pot.

Po koncu tekmovalnega leta mu namreč poteče pogodba, zanj pa so interes pokazali tudi nekateri drugi nemški prvoligaši, ki jim je v lanski in uvodnem delu letošnje sezone 'grenil življenje'.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.