Drugi športi

Rezar zaustavil prvake, njegova obramba spet med najlepšimi

Pariz, 06. 12. 2014 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometni vratar Aljoša Rezar še naprej blesti v dresu francoskega prvoligaša Tremblaya. Ob zmagi nad prvakom Dunkerqueom je zbral 17 obramb, ena izmed njih pa je bila uvrščena tudi na seznam najlepših v odigranem krogu.

Slovenski rokometni vratar Aljoša Rezar se je odločil pravilno, ko je sprejel ponudbo francoskega prvoligaša Tremblayja. Čeprav gre za klub, ki glede na igralski kader ne more imeti ravno najvišjih ambicij, se Celjan v predmestju Pariza počuti odlično. In to se odraža tudi na igrišču, saj v letošnji sezoni brani tako, kot je ob redkih priložnostih pri Celju Pivovarni Laško branil.

Aljoša Rezar je ključne korake naredil pri trenerju vratarjev Hermanu Wirthu (desno).
Aljoša Rezar je ključne korake naredil pri trenerju vratarjev Hermanu Wirthu (desno). FOTO: Damjan Žibert

V zadnjem obračunu je Tremblay na domačem parketu premagal prvake, zasedbo Dunkerque. "Sploh ne vem, kaj ob takšni zmagi dodati. Garali smo od prve do zadnje minute, prejeli 24 golov in s takšno igro, kot smo jo prikazali, lahko premagaš tudi tako kakovostnega tekmeca, kot je bil Dunkerque," je za 24ur.com povedal Rezar, ki je s 17 obrambami izdatno moštvu pomagal do zmage.

Šestič med vratarji z najlepšo obrambo
Rezar, ki je bil v lanski sezoni izbran za najkoristnejšega igralca francoske 2. lige, v letošnji sezoni nadaljuje z nizanjem izvrstnih obramb. Tudi proti prvakom je bilo tako, saj so odgovorni za izbor, njegovo obrambo 7-metrovke, ocenili kot 5 najlepšo obrambo kroga. 31-letnik se je še šestič letos uvrstil med 'lastnike' najlepših obramb. "Vse to je spodbuda, da bom jutri delal še bolje, bolj intenzivno, obenem pa gre za potrditev, da sem se odločil pravilno, ko sem sklenil dogovor s Tremblayjem. Dejstvo je, da vse teh obramb ne bi bilo, če ne bi imel ob sebi izjemnih soigralcev, ki dobro igrajo v obrambi in mi močno olajšajo delo," je še dodal vratar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fika Armel
06. 12. 2014 14.34
+3
Ja naša politika neve kaj ima v svoji državi zunaj so naši mnogo več vredni kod doma sramota za našo politiko....
rambek
06. 12. 2014 13.58
+3
mamo kar nekaj solidnih golmanov. z dobro igro se lahko z reprezentanco na prihajajocem svetovnem prvenstvu daleč pride..