Drugi športi

Rezar o obisku finančne policije: Ni prijetno, ko te zgodaj zjutraj budijo!

Gummersbach, 30. 04. 2013 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši nemškega bundesligaša Gummersbacha so pred ključnimi dvoboji sezone dočakali nepričakovane obiske. Na vrata so jim potrkali predstavniki nemške finančne policije. Oglasili so se tudi pri edinem Slovencu v klubu Aljoši Rezarju.

Nemški rokometni bundesligaš Vfl Gummersbach se je znašel v hudih težavah. Ne le rezultatskih – grozi jim selitev v drugo ligo – ampak imajo opravka tudi s finančno policijo. Tako so prav vse rokometaše in nekaj klubskih funkcionarjev (tistih, ki so bili v klubu aktivni v zadnjih treh sezonah) pred kratkim obiskali preiskovalci in jih ob istem času obiskali na domačem naslovu. Gre za približno 80 oseb, razlog pa tiči predvsem v napačnih dohodninskih napovedih. "Bil sem popolnoma presenečen, ko je stekla akcija. Bil sem v šoku. To je popolnoma nova izkušnja zame,“ je za Kölner Express dejal menedžer kluba Frank Flatten in dodal: "To res ni pravi trenutek, saj so naše misli popolnoma osredotočene na igrišče, kjer si bomo poskušali zagotoviti obstanek.

Nekdanji rokometaš Celja Pivovarne Laško Aljoša Rezar je na zadnjih tekmah izkoristil ponujeno priložnost, podobno kot soigralce pa je tudi njega presenetil obisk finančne policije.
Nekdanji rokometaš Celja Pivovarne Laško Aljoša Rezar je na zadnjih tekmah izkoristil ponujeno priložnost, podobno kot soigralce pa je tudi njega presenetil obisk finančne policije. FOTO: Damjan Žibert

Finančna policija je zasegla nekaj dokumentacije, preverila računalnike igralcev, zasegla pa je tudi nekaj računalnikov v samih klubskih prostorih. "Verjetno ste v nemških medijih zasledili, kje se skrivajo razlogi za obiske finančne policije? Povedano je bilo vse, dejstvo pa je, da ni prijetno, ko ti nekdo v zgodnjih jutranjih urah zvoni in te 'vrže' iz postelje, potem pa pokaže še značko,“ je za 24ur.com dejal slovenski vratar Gummersbacha Aljoša Rezar, ki se je podobno kot velika večina nekdanjih in sedanjih članov kluba znašel pod drobnogledom nemških preiskovalcev.

Neuradno igralci nimajo prav nič 'umazanih rok', vprašanje pa je, kako je s predstavniki kluba. V kolikor bodo ugotovili  kakršne koli nepravilnosti, se bodo kazni težko izognili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.